Eskişehir’de Kur’an-ı Kerim Bülbülleri Derece İçin Yarıştı!
Eskişehir’de Kur’an-ı Kerim Bülbülleri Derece İçin Yarıştı!
Eskişehir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “2026 Yılı Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması” il birincilerinin belirlenmesiyle tamamlandı. Dereceye giren öğrenciler Eskişehir’i bölge yarışmasında temsil edecek.
Eskişehir İl Müftülüğü; Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini desteklemek ve Kur’an-ı Kerim’i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla anlamlı bir organizasyona imza attı. 16 Eylül 2026 Çarşamba günü İl Müftülüğü binasında gerçekleştirilen yarışmada, hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarında öğrenim gören öğrenciler yeteneklerini sergiledi.
Komisyon Başkanlığını İl Müftüsü Muharrem Gül Üstlendi
İl Müftüsü Muharrem Gül’ün başkanlığında oluşturulan uzman komisyon, öğrencilerin performanslarını titizlikle değerlendirdi. Müsabakalar sonucunda dereceye giren isimler şöyle sıralandı:
-
Hafızlık Yarışması
-
İl Birincisi: Poyraz Aydın (Hacı Hilmi Efendi Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu)
-
-
Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması (Erkek)
-
İl Birincisi: Kuzey Aydın (Hacı Hilmi Efendi Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu)
-
İl İkincisi: Muhammed Nasriddin Akyol (Merkez Bölge Yatılı Kur’an Kursu)
-
-
Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması (Kız)
-
İl Birincisi: Betül Yıldırım (Gökmeydan Kız Kur’an Kursu)
-
"Öğrencilerimizin Motivasyonu Açıdan Çok Değerli"
Yarışma sonrası dereceye giren öğrencileri tebrik eden Eskişehir İl Müftüsü Muharrem Gül, bu tür organizasyonların hem öğrencilerin hem de öğreticilerin motivasyonunu güçlendirdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Kur’an kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimizin ve gayretle görev yapan öğreticilerimizin bu tür yarışmalar aracılığıyla teşvik edilmesi; hafızlık eğitiminin niteliğinin artırılması ve evlatlarımızın motivasyonlarının güçlendirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır."
Hediyeler Takdim Edildi, Sıra Bölge Yarışmasında
Program sonunda dereceye giren öğrencilere İl Müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Yarışmada kategorilerinde il birincisi olan öğrenciler, önümüzdeki günlerde düzenlenecek bölge yarışmasında Eskişehir’i temsil etme hakkı kazandı.
Gönderen: haber



