Voleybola Eskişehir DSİ Bentspor'da başlayan Eskişehirli milli voleybolcu Meryem Boz, Avrupa ikincisi olarak tarihi bir başarı elde eden A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın bu başarıdaki en önemli pay sahiplerinden birisi oldu

DSİ BENTSPOR FARKI
1988 yılında Eskişehir'de doğan ve DSİ Bentspor'da voleybola başladıktan sonra sırasıyla İller Bankası, Atom Trefl Sopot, Fenerbahçe, Halkbank, Bursa Büyükşehir Belediyespor, Nilüfer Belediyespor ve Seramiksan'da forma giyen Meryem, ilk kez 2009'da milli formayı giymişti.2018 yılında Galatasaray'a transfer olan başarılı voleybolcu bu sezon ise Aydın Büyükşehir Belediyespor formasıyle ligde ter dökecek.

BÜYÜK PAY SAHİBİ
Milli pasör çaprazı Meryem Boz, Filenin Sultanları'nın 2019 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda oynadığı karşılaşmalarda gösterdiği performansla millilerin başarısında büyük pay sahibi oldu. Skor üretme başarısının yanı sıra takım içindeki uyumuyla göze batan 31 yaşındaki voleybolcu Eskişehir'in Neslihan Darnel'den sonra Türk voleyboluna kazandırdığı en önemli isimlerden...

TÜRKİYE GÜNDEMİNDE
Öte yandan önceki gece oynanan 2019 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası final karşılaşmasında Twitter'da en çok konuşulan isim Meryem Boz oldu. Karşılaşmada çok iyi bir performans sergileyen ve A Milliler'in son sayıya kadar maçın içinde kalmasını sağlayan Meryem'e sosyal medyada övgüler yağdırıldı. Eskişehirli voleybolcu hem başarılı oyunu hem de saç stiliyle adından söz ettirdi.

TAKIMIN EN SKORERİ
Meyrem Boz ayrıca önceki gece oynanan final karşılaşmasında da A Milli Takım’ın en skorer oyuncusu oldu. İlk iki sette 3’er sayıyla oynayan Meryem, 3’üncü sette 4 ve 4’üncü sette de 6 sayı bularak millilerin karşılaşmayı karar setine götürmesinde pay sahibi oldu. Karar setinde yine üstün bir performans gösteren Meryem 6 sayı birden bulsa da bu performansı şampiyonluğa yetmedi. Meryem final maçında toplam 16 sayı buldu.

HARİKA KARİYER
Kulüp kariyerinde 2010-2011 sezonunda Polonya Ligi'nde Atom Trefl Sopot ile ikincilik, Fenerbahçe formasıyla 2012 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda üçüncülük ve 2012-2013 CEV Kupası'nda ikincilik başarıları olan Meryem Boz, Bursa Büyükşehir Belediye ile 2014-2015 sezonu CEV Challenge Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı. Başarılı oyuncu ayrıca 2014-15 sezonunda CEV Challenge Kupası'nın en skoreri ve en değerli oyuncusu seçildi.

Editör: TE Bilişim