AK Parti Çifteler İlçe Başkanı Mustafa Yeşil, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne terminal binasının inşaatının yarıda kaldığını ve çürümeye terk edildiğini hatırlatarak; “Yılmaz Büyükerşen’e Çifteler halkı adına soruyorum, bol keseden verdiği vaatlerin gereğini ne zaman yapacak” diyerek eleştirilerde bulundu.

Çifteler Otobüs Terminali inşaatının 240 gün içerisinde bitirileceğinin ilan edildiği bilgisini veren ilçe başkanı Mustafa Yeşil, “Yaklaşık 4 milyon TL’ye ihaleye çıkarılan terminal binasının inşaatı 2017 yılının Mayıs ayında başladı. Bitiş tarihi olarak da 240 gün süre verildi. Ancak bir buçuk yıldır Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin ilgisiz tavrı sebebiyle yarıda kaldı. Zira ödemelerdeki aksamalar 4 müteahhit firmayı iflasa sürükledi. İnşaata mal veren Çifteler esnafı da mağdur oldu. Biz duruma üzülmekle birlikte şaşırmadık. Yılmaz Büyükerşen'in izlediği göz boyama politikasını gayet yakinen biliyoruz” dedi

Bir yap dört yaptım komedisi 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ‘algı sihirbazı' olarak nitelendiren AK Parti İlçe Başkanı Yeşil sözlerine şöyle devam etti:  “Söz konusu Otobüs Terminali projesi Büyükerşen'in 1 yapıp 4 yaptım kandırmacasının iyi bir örneği. Proje kapsamında otobüs terminalinin yanı sıra düğün salonu, itfaiye garajı, sinema salonu ve çok amaçlı salonda var. Algı sihirbazı Büyükerşen ise hepsini ayrı ayrı projelermiş gibi lanse etmekte. Hoş bunu da beceremeyip eline yüzüne bulaştırdı ve inşaatı bile süresinin iki katı uzun bir süredir geciktirdi.  

Vaat et reklamını yap yarıda bırak modeli

Yatırımların finansmanında izlenen yap işlet devret modeli Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ‘vaat et reklamını yap yarıda bırak'  davranışına güzel bir örnek. Buna ek olarak hizmetleri Büyükşehir Belediyesi yapmış gibi üzerine çöreklenme tarzında sistematik davranışı da var. Mesela kanalizasyon, kanalizasyon arıtma ve su şebekesi AK Partili belediye zamanında yapılmış olmasına rağmen  ‘Büyükşehir yatırımlarıyla Çifteler yeni içme suyu hattına kavuşuyor' oluyor. Büyükerşen'e tavsiyem AK Parti icraatlarından nemalanmaya çalışmak yerine tıpkı AK Parti gibi tesisleri bir an evvel bitirip hizmete açmasıdır.”

Editör: TE Bilişim