AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, İnönü’yü ziyaret etti. Prof. Dr. Günay’ın ‘’Köy Köy Eskişehir Projesi’’ kapsamında ziyaret ettiği ilçe ve köylerde yeni durağı İnönü oldu. Prof. Dr. Günay ilçede ilk olarak AK Parti İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi. Daha sonra İnönü’de yer alan köylerin muhtarları ve Belediye Başkanı Kadir Bozkurt’un katılımıyla gerçekleşen muhtarlar toplantısına katıldı. Muhtarlar toplantısında her köy ile alakalı muhtarlardan bilgi alan Prof. Dr. Günay, belediyenin köylere yaptığı ve yapacağı hizmetler konusunda da bilgi aldı. Toplantıda sunum yapan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, yapılan hizmetler sırasında desteklerinden dolayı Prof. Dr. Günay’a teşekkür etti.

PINARBAŞI HAVUZLARI PROJESİ’Nİ İNCELEDİ

Prof. Dr. Günay, muhtarlar toplantısı sonrası beraberindekiler ile birlikte Pınarbaşı Havuzları Projesi’ni yerinde inceledi, proje alanını gezdi. Proje hakkında Belediye Başkanı Kadir Bozkurt’tan bilgi alan Günay, ‘’Pınarbaşı Havuzları İnönü için çok önemli bir proje. Bu proje ile hem ilçe sakinleri ve çevre köyler için çok güzel bir sosyal tesis elde etmiş hem de İnönü’nün turizm potansiyelini açığa çıkarmış olacağız. Projenin planlarını başkanımız ile birlikte inceledik. Desteğimiz tam. Heyecanla bekliyoruz.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

KEKLİK ÜRETİM ÇİFTLİĞİNİ GEZDİ MANDA BİRLİĞİ AÇILIŞINI YAPTI

Prof. Dr. Günay’ın İnönü programı keklik üretim çiftliği ve Manda Birliği açılışı ile devam etti. Prof. Dr. Günay, Manda Birliği açılışında, ‘’Vatandaşlarımızla buluşmalarımızda hep dile getiriyorum. Üretim birlikleri, üreticilerimizin birlik olması çok çok önemli. Burada bugün çok önemli bir açılış yapıyoruz. Üreticimizin kazancı, refahı, dolayısı ile köylerimizin, ilçemizin, şehrimizin kalkınması için hayırlara vesile olacak inşallah. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun diyorum.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

KADINLARLA BİRLİKTE HALI YIKADI

Prof. Dr. Günay açılış sonrası Ilıca Mesire Alanı Projesi’ni yerinde incelemek amacıyla İnönü Ilıcaları’na geçti. Burada doğal kaynak suyu ile halı ve çamaşır yıkayan kadınlarla selamlaşan Prof. Dr. Günay, ayakkabılarını çıkarıp, paçalarını kıvırarak kadınlara yardım etti. Buradaki suyun mineral değerleri açısından çok yüksek, çok özel bir su olduğunu dile getiren Prof. Dr. Günay, ‘’Benim küçüklüğümde de halı yıkama etkinliği aslında bir sosyalleşme ve buluşma misyonu üstleniyordu. Çoluk çocuk, genci ve yaşlısı bir arada oluyor. Şen şakrak hep birlikte halı yıkanıyordu. Bu geleneğin burada devam ettiğini görmek çok sevindirici. Ben de görünce dayanamadım. Geçmişi yad ettik. Biraz da destek olmuş olduk. Tabi bu noktadaki suyun değerleri oldukça önemli ve temizlik konusunda da kadınlarımız çok mutlular. İnönü Ilıcaları Projesi ile burası daha güzel ve geniş bir mesire alanına dönüşecek.’’ Şeklinde konuştu.

AŞAĞIKUZFINDIK, DEREYALAK VE ESNEMEZ KÖYLERİNE GİTTİ

Prof. Dr. Günay, İnönü’nün Aşağıkuzfındık, Dereyalak ve Esnemez köylerine giderek vatandaşlar ile bir araya geldi. Vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Prof. Dr. Günay, ‘’Sizlerle burada olmak, taleplerinizi dinlemek büyük mutluluk. Şuan bir seçim gündemimiz yok, seçim konuşmuyoruz, oy konuşmuyoruz. Şuan icraat konuşuyoruz. Bu yüzden çok mutluyum. Şimdi datalarımızdan örneğin Aşağıkuzfındık köyümüzden 2016 senesinde bir talep geldiğini görüyorum. Telefon hatlarının çekmemesi ile alakalı. Burada yaptığımız işlemler aldığımız aksiyonlar da yazılı. İhale süreci hızlanmış ve telefonlarımız köy merkezinde çekmeye başlamış. Daha geniş ölçekli, Türkiye Genelinde konusu geçen bazı konularımız var. Çiftçilerimizin, üreticilerimizin talepleri var. Onları da ilgili bakanlarımıza, bakanlıklarımıza, yeri geldiğinde Cumhurbaşkanımıza iletiyorum. Bizler bu şehrin vekilleriyiz ve burada sizleri dinlemek, sizlerle ilgili kurumlar arasında bir köprü olmak bizim vazifemiz. Ben inşallah güzel şehrimizin her bir köyünde sizleri dinleyeceğim.’’ Şeklinde konuştu.

GECE HALI SAHA TURNUVASI

Prof. Dr. Günay’ın programı gece geç saate kadar devam etti. En son halı saha turnuvasına katıldı, maçları izledi., yeni yapılan basketbol sahasını gezdi.   “Bu tür erkinlikler gençlerimiz açısından çok önemli. Şuradaki heyecanı herkesin görmesi lazım. Hem sosyalleşme, herkesin bir araya gelmesi açısından önemli bir işlevi var hem de gençlerimizin ilçelerde sağlıkı yaşam koşullarına kavuşması açısından önemli. Belediye Başkanımız Kadir Bozkurt’un şahsında emeği geçen herkesi kutluyorum.” Dedi ve gece 11:00’de ilçeden ayrıldı.

Editör: TE Bilişim