AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, 2 Eylül Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Günay mesajında,

''Üzerinde bulunduğumuz toprağın Yunan işgalinden kurtarılarak “vatan” haline getirildiği 2 Eylül gününü büyük bir coşkuyla kutluyorum. Şehrimiz, dünden bugüne tarihin her sayfasında her anlamda çok önemli bir rol üstlenmiştir. Bu sebeple Kurtuluş Savaşı döneminde de destansı mücadelelere tanıklık eden şehirlerden biri olmuştur. Bu mücadelenin baş kahramanları, Türk milletinin içindeki sonsuz vatan sevgisinin birer timsali olmuş, şehrimize sahip çıkmış ve sınırlı imkanlar ile imkânsız bir zafer elde ederek, milletimizin özgürlüğe olan tutkusunu ve her durumda ödün vermediği kararlılığını tüm dünyaya göstermişlerdir. 

97 yıl sonra bugün, hala aynı vatan sevgisi ile birlik ve beraberlik içerisinde olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bize armağan edilen bu büyük zaferin ışığında, geleceğe emin adımlarla ilerlemekteyiz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türk milletinin hür iradesini, şehrimizin ve milletimizin kurtuluşunu kendi canının üzerinde gören kahraman gazilerimizi, bu uğurda canını feda etmiş aziz şehitlerimizi, büyük bir şükran, rahmet ve saygı ile anıyorum.  Tüm Eskişehirli hemşehrilerimin bu onurlu gününü kutluyorum'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim