AK Parti Mihalıççık İlçe Başkanı Soner Ergün, hakkında çıkan DSP Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum’un makam aracını kullandı iddialarına sert tepki gösterdi. 

Yerel bir televizyonda 3 Temmuz günü yapılan programda gazeteci Hüseyin Güven tarafından, kendisinin DSP'li belediye başkanının makam aracını kullandığı yönündeki iddialarını garabet olarak değerlendiren AK Parti Mihalıççık İlçe Başkanı Soner Ergün, “Söz konusu programda hakkımda çıkan iddiaların gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur. Söylenilen günde belediye başkanının makam aracı kamera kayıtlarıyla tespit edildiği üzere hiç belediye garajından çıkmamıştır. Benim kullandığım iddia edilen araçtan belediye personeli bir şahıs öğle namazı sonrası tanıdıklarına selam vermiş ve şahsı bana benzeten bazı kişiler de olayı kendilerince yorumlayarak tarafımla ilişkilendirmek istemişlerdir. Konuyla ilgili olarak İl Başkanımız Av. Zihni Çalışkan'a gerekli bilgiler verilmiş olup, şahsım ve AK Parti Eskişehir İl Teşkilatı'nın itibarına yapılan bu asılsız saldırı karşısında konuyu yargıya taşıdığımızı bildirmek isterim” ifadelerini kullandı.

“Özür bekliyoruz”

İddiaları programda dile getiren gazeteci Hüseyin Güven'i gazetecilik etik meslek ilkelerini tekrar gözden geçirmeye davet eden AK Parti Mihalıççık İlçe Başkanı Ergün, sözlerine şöyle devam etti: “Gazetecilik mesleğine saygımız sonsuzdur. Bu sebeple Sayın Hüseyin Güven'e gazetecilik etik meslek ilkelerini bu vesile ile hatırlatmak istiyoruz. Bu tür vakalarda muhatap olan kişinin kendisini savunmasına fırsat verilmelidir. Tüm muhatapların görüşleri öğrenildikten sonra kamuoyu ile paylaşılması objektif yayın ilkesinin en başlıca önceliğidir. Hakkımızda yapılan bu taraflı ve küçük düşürücü haber dolayısıyla ilgili gazeteciyi esefle kınıyoruz. Kendisinden AK Parti teşkilatlarından özür dilemesini bekliyor, tüm basın mensuplarımıza ilçe başkanlığımızın kapılarının daima açık olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum.”

Editör: TE Bilişim