Çifteler Açık kadın Cezaevi’nin kapatılması konusunun milletvekili Utku Çakırözer tarafından manipüle edildiğini ve havanda su dövdüğünü dile getiren AK Parti Çifteler İlçe Başkanı Mustafa Yeşil; “CHP ilçe başkanı da popülizmde milletvekili ile uyum içinde” dedi.

CHP milletvekili Utku Çakırözer’in popülist açıklamalarının savunmasının CHP Çifteler İlçe Başkanı tarafından acemice ve demogoji yapılarak savunulmaya çalıştığını söyleyen AK Parti Çifteler İlçe Başkanı Yeşil şunları söyledi: “Popülizmin büyüsüne kapılan CHP’liler yıllık sadece tarımsal üretimden 700 milyon TL’lik gelir elde eden Çifteler’in 2 milyon TL kaybettiği yaygarasını yapıyor. Havanda su dövmek konusunda ilçe başkanı da milletvekiliyle uyum içinde.  Çifteler’de 2019 rakamları ile 500 bin ton pancar üretimi yapılmakta. Pancardan 140 milyon TL taşımasından da 40 milyon TL gelir elde edilmesi bekleniyor. Çifteler Ticaret Borsası’nda da yılda 100 bin ton ürünün ticareti yapılmakta bu da yıllık 100 milyon TL’lik bir rakamı ifade ediyor. Diğer tarımsal ürünler ve hayvancılık gelirlerini alt alta koyduğumuzda Çiftelerin sadece tarımsal gayri safi hasılası yıllık 700 milyon TL’ye çok rahat ulaşıyor. CHP’liler ganimet bulmuş gibi 2 milyon TL’lik kayıp var diyerek gereksiz yaygara yaparak manipülasyon ve demogoji peşinde. Öte yandan milletvekili Utku Çakırözer’in garip açıklamasının savunmasını yapmak da CHP’li ilçe başkanına kalmış.”

“Bilerek yanlış bilgi veriyorlar”

Açık Kadın Cezaevi’nin kapatılmasının Türkiye çapında cezaevi yerleşkelerinin bir araya toplanması kararına uygun olarak hayata geçirildiğini kaydeden ilçe başkanı Yeşil; “Yine buna benzer şekilde askerlik şubelerinin tüm Türkiye’de ilçelerde kapatılması kararı alındı. CHP İlçe başkanı milletvekilini savunayım derken Türkiye çapında alınan bir kararı Çifteler’e özel alınıyor gibi göstererek algı oluşturma çabasında. İlçe başkanı mevkidaşımdan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve iflas eden 4 farklı müteahhidin Çifteler esnafına olan zararları konusunda da duyarlı olmasını bekliyorum. Mesela CHP’li milletvekili Çakırözer ve işgüzalık yapan CHP ilçe başkanı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e Çifteler esnafının kaybının giderilmesiyle ilgili temaslarda bulunmuşlar mı? Alacak için sırada bekleyen iflasın eşiğine gelen esnaflarımızın sıkıntıları biz yakinen biliyoruz” diye konuştu.

Yeşil: “Demogoji sanatı ve CHP”

Çifteler CHP ilçe başkanının oldukça uzun ve demogojik bir metin yayımlamasının gerçekleri örtmekte başarılı olamadığını aktaran AK Parti Çifteler İlçe Başkanı Mustafa Yeşil şu ifadeleri kullandı: “Defaatle söylüyorum yıllık 700 milyon TL’lik bir geliri olan Çiftelerimiz için ülke genelinde alınan bir kararın uygulanması ekonomik olarak hayati bir karar anlamına gelmiyor. Öte yandan vekilin bol keseden söylediği 2 milyon TL rakamı da afaki ve abartılı bir tutar. Yapılan kara mizah unsurları içeren CHP kaynaklı açıklamalara ve her şeye rağmen ciddi cevap vermeye gayret ediyorum. 90 yükümlünün nasıl günlük 200 ziyaretçisi oluyormuş orası da ayrı bir ironi taşıyor. CHP’liler söz sanatlarından olan mübalağa konusunda ehil ve son derece becerikliler.”

Editör: TE Bilişim