AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, Odunpazarı Belediye Meclis oturumunda gündem dışı söz alarak açıklamalarda bulundu. Kırmızıtoprak mahallesi kadın muhtarına yönelik şiddet sonucu dört Odunpazarı Belediye personeline mahkeme tarafından ceza verildiğini hatırlatan Başkan Yalçın,   

“Bilindiği üzere, geçtiğimiz Haziran ayının 20’sinde, yerel gazetelerde yer alan habere göre, dört Odunpazarı Belediye görevlisi, Kırmızıtoprak Mahallesi eski Muhtarı Hidayet Elbir’i, bir açılışta kendisine saldırıp yumruk atması sonucunda açılan davada, mahkeme tarafından suçlu bulunarak ceza almışlardır. Odunpazarı Belediyesi’nde görev alan bu belediye görevlilerinin, görevini yapmaya çalışan ve üstelik seçilmiş bir “kadın” olan muhtara karşı yaptıkları bu saldırıdan dolayı, protesto ediyoruz. Ülkemizde kadın cinayetlerinin, kadına uygulanan şiddet sebebiyle, artan şiddet olaylarının önlenebilmesi için, toplumsal duyarlılık adına, birçok gayret ve yaptırım gösterilirken, ayrıca Odunpazarı Belediyesi’nin de bu konuda katkı veren taraf olacağının beklenmesine rağmen, dört belediye görevlisinin yaptığı saldırı, son derece çirkindir ve belediyenin kurumsal kimliğine büyük zarar vermiştir.

Bir bayan meclis üyesi olarak ve grubum adına, bu çirkin ve üzüntü veren olayı, şiddetle kınıyorum. Benzer bir olayın bizlerin de başına gelebileceği endişesini taşıyor olduğumu söylemeden geçemeyeceğim. 

Kadın erkek ayırmaksızın tüm meclis üyelerimizin de kınıyor olacağını düşünerekten Sayın Başkan Kazım Kurt’a soruyorum: Şiddet uygulanması sebebiyle mahkemeden ceza alan, Odunpazarı Belediyesinde görev alan ve hiç birine ayrıcalık tanımadan dört belediye görevlisi konusunda, bir hukukçu olarak ne düşünüyorsunuz ve ne gibi bir işlem yapacaksınız?” ifadelerini kullandı.

.

Editör: TE Bilişim