Doğadaki tek omega 7 kaynağı olan yabani iğde, her ne kadar ülkemizde pek sık tüketilmese de Uzakdoğu'da birçok hastalığa şifa kaynağı oluyor. Halk arasında 'yalancı iğde' denilen bu bitki, Moğol hükümdar Cengiz Hantarafından askerlere her öğün verilirdi. Hatta öyle ki bir rivayete göre bu bitki ölmek üzere olan atlarını hayata döndürürdü. Pek çok hastalığa şifa kaynağı olan yabani iğde faydaları?

Halk arasında 'yalancı iğde', 'ateş dikeni' gibi isimlerle anılan bu bitkinin faydaları say say bitmiyor. Doğadaki tek Omega 7 kaynağı olma özelliği olan ve meyve olarak ise hemen hemen hiç tüketilmeyen yabani iğdenin, başta Uzakdoğu ülkeleri olmak üzere, asırlardır egzama, güneş yanığı ve farklı yanık türleri, dermatit, yara ve iltihapların bitkisel olarak tedavi edilmesinde, çok yararlıdır.

Reflüyü tedavi eder, ülseri iyileştirir, şekeri- kolesterolü düşürür, karaciğer yağlanmasını ve kalp damar hastalıklarını önler.

Omega 7, vücudun kolajen üretiminin artmasına da yardımcı oluyor. Bu sayede cildin uzun yıllar sonunda esnekliğini kaybederek kırışmasını engelliyor ve cilde esneklik katarak kırışıklıkları da gideriyor.

Editör: TE Bilişim