Odunpazarı Modern Müze (OMM), Haldun Dostoğlu küratörlüğünde gerçekleşecek ilk sergisi ve günümüzün en yetenekli bambu ustası Tanabe Chikuunsai IV’ün müzeye özel ürettiği enstalasyon çalışması ile 7 Eylül 2019’da Eskişehir’de açıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’de Odunpazarı Modern Müze (OMM)’nin açılışında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl şubat ayında temelini attığı ve ünlü Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates'ın (KKAA) imzasını taşıyan OMM’nin açılışına katıldı. Buradaki açılış töreninde konuşan Erdoğan, müzenin Eskişehir’e ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Dünyaca tanınan Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates’ın (KKAA) imzasını taşıyan ve etkileyici tasarımı ile şimdiden dikkatleri üzerine çeken, Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve koleksiyoner Erol Tabanca’nın kurucusu olduğu OMM, 7 Eylül’de gerçekleştireceği açılış etkinliğinin ardından 8 Eylül’de kapılarını tüm sanatseverlere açıyor. OMM, farklı disiplinlere açık, kültürlerarası iletişim odaklı yenilikçi sergi programları ve etkinlikleri ile bu alanda yepyeni bir sayfa açmayı hedefliyor.

Bambu sanatının dünyaca ünlü ustası Tanabe Chikuunsai IV’ten OMM’a özel enstalasyon çalışması. 

Dünyaca ünlü Japon bambu ustası Tanabe Chikuunsai IV, OMM için özel olarak tasarladığı enstalasyonun çalışmalarını Eskişehir’de gerçekleştirdi. Aile geleneği olan bambu ustalığını başarıyla sürdüren ve görenleri hayran bırakan eserleriyle tanınan Tanabe, kendi döneminin en yetenekli bambu sanatçısı olarak kabul ediliyor.

Eskişehir’den aldığı ilhamla, müzenin mimari dokusuna ve misyonuna uygun, bambuyu adeta dantel gibi işleyerek ortaya çıkardığı eserini üretmeye başlamadan önce kentte vakit geçiren Tanabe, Eskişehir’in köklü geçmişinden, geleneklerin nesilden nesile aktarılmış olmasından etkilendiğini ve bunu kendi kültürüne benzettiğini belirtti. Gelenekleri korurken onları geleceğe doğru bir şekilde taşımak gerektiğinin altını çizen Tanabe, OMM için ürettiği eseri bu fikirle tasarladığını söyledi.

Editör: TE Bilişim