Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESKİ tarafından 12 litrelik içme suyunun 3.5 TL olan bedelinin 5 TL’ye çıkarılarak yaklaşık yüzde 43 oranında bir zam yapılmasının ardından AK Parti Eskişehir İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan açıklamalarda bulundu. 


 
Başkan Çalışkan “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı ESKİ tarafından ‘hizmetin devamı ve sürdürülebilir olması için fiyat değişikliğine gitmek durumunda  kaldıkları” gerekçesi ile fahiş oranda zam yapıldığını belirtti. Bu zamlara karşı Eskişehirlilerin haklı tepkisinin yanındayız diyen Çalışkan “Yapılan su zammı ülkemizin en pahalı içme sularından birini kullanmak zorunda kalan hemşerilerimizin gösterdikleri haklı tepkinin yanındayız. Her idarecinin bir yönetim şekli ve öncelikleri vardır. AK Parti olarak bizlerin önceliği; ‘Türkiye'nin siyasi, terör ve ekonomik saldırı altındayken dahi önceliğimiz milletimiz ve milletimize hizmet olmuştur" dedi.

ESKİ GENEL KURULUNDA ZAM YAPILMAMASI KARARI ALINMIŞTI

Başkan Çalışkan, sözlerine şöyle devam etti: “Halkımıza destek vermek için Eskişehir yerelinde de elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam etmekteyiz. Hemşehrilerimizin en çok kullandığı temel ihtiyacı olan kullanma suyu konusunda Büyükşehir Belediye Meclis çoğunluğunun AK Partimizde olduğu gecen yıl Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Kurulunun 20 Kasım 2018 tarih ve 2/3 sayılı kararı ile 2019 yılında su fiyatlarına herhangi bir artışın yapılmaması ve 2018 fiyatlarının aynen geçerli olması yönünde karar alınmıştır.  


 
Bu teklifi oluştururken sosyal belediyecilik anlayışının ve belediye hizmetlerinin amacının para kazanmak ve ticaret değil, halkımıza hizmet üretmek olduğu göz önüne alınmıştır. ESKİ’nin kar eden ve belediye kaynak aktaran bütçe fazlası veren bir kuruluş olduğu dikkate alındığında şehrimizi her yağmur yağışında göl haline gelmesini engelleyecek, yağmur suyu hatlarını yapması/yenilemesi gerekirken, %43 oranında yapılan en temel içme suyu zammı anlaşılır bir durum değildir. 

YÜZDE 43 ZAM DERHAL GERİ ÇEKİLMELİ


 
Sosyal belediyecilik anlayışını önde tutması gereken belediyenin hizmetlerini ticari gaye ile ürettiğini bildirmesi seçim dönemi öncesinde seçim yatırımı olarak dağıttıklarını sorgulamayı akıllara getirtmektedir. Su zammının karşısında olmaya ve halkımızın menfaatlerini korumaya ve kollamaya devam edeceğimizden kimsenin endişesi olmasın. 


 
Bu bağlamda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı’na kendisine verilen yetkiyi, övündüğü Sosyal ve Demokrat Belediyecilik anlayışının aksine bir uygulama olarak vatandaşımıza dayatmasını kabul etmiyor, içme suyundaki % 43‘lük zammın derhal geri çekilmesini, yapılan bu yanlıştan bir an önce dönülüp ivedilikle bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.” 

Editör: TE Bilişim