Eğitim Bir Sen Eskişehir 2 Nolu Şube Başkanı Abdurrahman YILDIRIM, beraberindeki 20 ilin Şube Başkanları ve İHH Genel Yönetimi ile birlikte Pakistan'da bulunan yetim çocuklarla bir araya geldi. YILDIRIM, Haripur'da 624 erkek, Sargodha'da 191 kız, Rara 'da 167 erkek, Skardu'da 96 erkek, Rumi'de 22 erkek, Muzzafargarh'da 96 erkek ve MSAL'da 25 kız yurtlarında kalan toplamda 1221 yetim çocuğa İHH'nın Sargodha, Keşmir ve Haripur'da organize ettiği yetimlerle buluşma programına katıldı.
YILDIRIM, “Yetimler, insanlık ailesinin sorumlu birer bireyi olmamız dolayısıyla bize verilmiş bir sorumluluktur, onlar bizim çocuklarımızdır. Bu çocuklarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur” dedi.

YILDIRIM, Ümmet adına mutluyum.
Eğitim-Bir-Sen ve İHH’nın paydaşı olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin 6. Betist yılına girdiğini hatırlatan YILDIRIM, Türkiye’deki çocukların harçlıklarından biriktirdikleri yardımlarla, kardeş olarak belirledikleri sınıflardaki yetimlere yardım ettiğini kaydetti.


YILDIRIM, “Yetimhaneleri yerinde incelerken İHH'nın buradaki çalışmalarını ve başardıklarına  hayran olmamak mümkün değil. Binlerce yetim için çalışıyorlar. Ciddi bir emek var. Zor şartlarda kurulan yetimhaneler, kolejler, sosyal etkinlik ve spor ortamları ümmetin yetimleri için ciddi bir imkân. Ümmet adına mutlu oldum. Türkiye hayranı kardeş ülke Pakistan ile her geçen gün iyileşen ilişkilerimizi bu ziyaretimizle daha iyi noktalara taşıma gayretindeyiz.”

YILDIRIM, Eğitim-Bir-Sen’in nerede ihtiyaç varsa oraya yardım elini uzatmaya çalıştığını, emek örgütlerinin işlevinin sadece üyelerinin temel hak ve özgürlüklerini artırmak olmadığını, toplumsal sorumluluk anlamında da öncülük etmeleri gerektiğini vurguladı.

Editör: TE Bilişim