Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin Yeşiltepe Mahallesi için düzenlediği toplantıda 1.Etap imar projesinin tanıtımı Tepebaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon'da gerçekleştirildi.


Gergin başlayan toplantı Belediye Başkan yardımcılarının projeyi anlatmasıyla devam etti. Toplantıda mahalle sakinleri Büyükerşen'in neden katılmadığını sorguladığı sırada Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen salona girdi. Ancak projelere tepkili mahalleliler Büyükerşen'in konuşmasını dinlemeden salonu terk ettiler.


Konuşmasında mahalle muhtarını ve Tepebaşı Belediyesini suçlayan Büyükerşen , Mahalleye aylar önce iki ayrı proje sunduklarını fakat muhtarın mahallelilerle paylaşmadığını, ve beğenilen projenin meclise sunulması için başvurmadıklarını kaydetti.


'Tepebaşı Belediyesi Suçlu'
Mahallede yeni yapılan binalar için Tepebaşı Belediyesini suçlayan Büyükerşen; “Orada yeni binalar da var, yeni bina yapmasına kim izin verdi? Tepebaşı Belediyesi verdi, vermemesi lazımdı. İmar planı olmayan yerde kendisi bir plan yapıp okey demiş. Bir de ne yazık ki, Tepebaşı Belediyesi imarcıları, kalkıp buranın planını yapılabilmek için, sosyal donatıları oturtamıyor, bunları Sakintepe’de yapalım diyor. Buna göre okul, camii kilometrelerce uzakta olacak. Böyle olursa o Sakintepe’nin sosyal donatı alanı olur, sizin Bahis Siteleri olmaz. Böyle bir şey yapıp belediyemize göndermiş, kabul edilmedi, böyle plan mı olur diye. O sırf üzerinden atmak için yaptı. Çünkü muhtar devamlı dürtüklüyor. Muhtar sizin hakkınızı aradığını söylüyor. Ne hakkı, değirmen hakkı değil bu. Ben hakkını arıyorum vatandaşların diyor. Sanki benle bir hak davası var aranızda gibi” dedi.
AK Parti Siyasilerin mahalle sakinlerini etkileyebileceğini belirten Büyükerşen, “AKP ­‑ MHP ittifakı, siyaset yapanlar hemen bunu büyütecekler. Korkmayın diyecekler, biz gelelim biz size üstüne de para vereceğiz diyebilirler. Biz orkestra şefiyiz biz size güzel konserler verdireceğiz derler. Olmadık şeyleri vaad ederler, Etmeyin eylemeyin aldanmayın bunlara. Bunlar uzlaşmak istemiyor, dinlemiyor, sizleri nasıl kandıracağını öğretmişler bunları söylüyorlar. Muhtarınıza bu planları vereli aylar oldu, gelip gösterdi mi? Niyetleri anlamak değil bunların. Niyetleri üzüm yemek değil, bağcı dövmek. Kışkırtma ile buraya gelmişler.Bu pravakasyonu seçim öncesi özellikle yapıyorlar.Olmayacak şeyleri vaat edecekler,yapılmayacak, kanuna aykırı olabilecek ne varsa onları vaat edecekler size Sizde güya gidip onlara oy vereceksiniz. Ben oy verin diy söylemiyorum bunları, ben sürem bitmeden sizi bir çözüme kavuşturmaya çalışıyorum.'' diye konuştu.


Büyükerşen'in konuşması sırasında Yeiltepe'nin çökenti mahallesi olduğunu ve 'Ada bazlı projeyi kabul etmezseniz öyle oturursunuz' demesi mahalleliler tarafından tepki görmesine sebep oldu.

Editör: TE Bilişim