AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Av. Ali Acar bir takım ziyaretler için Osmangazi Mahallesi'ndeydi. Başkan Acar burada Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un gerçekleştirmeye vaat ettiği Osmangazi Mahallesi Kapalı Pazar Yerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Av. Ali Acar, cuma namazı çıkışında Osmangazi Mahallesindeki esnafları ziyaret etti. Başkan Acar ziyaretlerine esnafların sorunlarını dinleyerek devam etti. Mahallelilerin talep ettiği ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un da seçim öncesinde projelerine eklediği Odunpazarı Kapalı Pazar yerinin yapılacağı alana da giden Başkan Acar, burada bir takım açıklamalarda bulundu. AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Av. Ali Acar, " Öncelikle 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle, gazetecilik vazifesini dürüst, ilkeli ve objektif şekilde sürdüren tüm basın mensuplarımızın gününü kutluyorum. Bugün bir takım ziyaretlerimizi gerçekleştirmek için Osmangazi Mahallesi'ndeki esnaflarımızla bir araya geldik. Osmangazi Mahallemize 2014 yerel seçimlerinde sözü verilen bir kapalı pazar yeri projesi vardı. Bu proje için Odunpazarı Belediyesi 26.05.2016 ve 26.10.2017 tarihlerinde iki ihale yaptı ancak ikisinden de olumlu sonuç alınamadı. Meclisten karar çıkıp ihale sürecine girilmesine rağmen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 2019 yerel seçimleri öncesi yine Osmangazi Mahallesi'nde kapalı pazar yerinin sözünü vererek, 'Daha önce yapacaktık ancak engellendik.'  gibi söylemlerle vatandaşlarımızı yanlış bilgilendirmiştir. Siyaset üretmekle belediyecilik hizmeti sağlamak arasındaki farkları kendisine bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Aynı açıklamasında, 'yap-işlet-devret olmadı, Kapalı Pazar yerini kendimiz yapacağız.' söylemlerini sunmuştu, Osmangazi Mahallesi'ndeki hemşehrilerimiz buraya yıllardır sözü verilen ancak yerine getirilmeyen hizmeti bekliyor. Belediyecilik için vaad değil icraat yapmak gerek ancak görüyoruz ki birçok mahallemizde olduğu gibi Osmangazi Mahallemizde de verilen sözler ne yazık ki yerine getirilmiyor. Odunpazarı Meclisinde de çoğunluğu elde eden Kazım Kurt'un, ifade ettiği  

 

engellenme sorunu da ortadan kalkmış olmasına rağmen yaklaşık 10 aydır neden hala gerekli çalışmaları yapmadığı da merak konusudur. Dilerim ki, biz yapacağız diyerek yeni bir vaad ile sözler verdiği Osmangazi Mahallesi sakinlerine, verilen bu sözler en kısa sürede tutulur ve bu mağduriyet de giderilir” sözleriyle Osmangazi Mahallesi Kapalı Pazar yeri projesine ilişkin eleştirilerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim