Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından 45’inci “Turizm Haftası” etkinlikleri kapsamında “Kruvaziyer Turizminin Dünü, Bugünü, Geleceği” konulu çevrim içi panel düzenlendi. Turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğe, AK Parti Eskişehir Milletekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Galataport İstanbul Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan, University of South Florida Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Oktay Emir ve Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçe Yüksek konuşmacı olarak katıldı. 

Avcı: “Türkiye için büyük bir potansiyele sahip”

Zihni Çalışkan’dan İnönü’ye ziyaret Zihni Çalışkan’dan İnönü’ye ziyaret

Prof. Dr. Nabi Avcı panelin açılış konuşmasında, Türkiye’nin turizm için büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve yalnızca deniz, kum, güneş turizmiyle yetinilmeyerek, Türkiye’de birçok turizm türünün geliştirilebileceğine dikkat çekti. Türkiye Turizm Stratejisi 2023 planının da bu doğrultuda oluşturulduğunu ifade eden Prof. Dr. Avcı, “Kruvaziyer turizminin diğer turizm türlerinden ayrılan farklı bir tüketici profili var. Dolayısıyla ülkemizde kruvaziyer turizminin daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilmesi, Türkiye’nin de içinde bulunduğu birçok ülke için önemli bir iş birliği potansiyeli taşıyacaktır” dedi.

Erdal: “Turizm türleri içinde büyük bir paya sahip"

Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal, bu yıl 45.’si düzenlenen Turizm Haftası’nı kutlayarak başladığı konuşmasında, ülkemizde turizmin çeşitlendirmesi bağlamında Kruvaziyer turizminin önemli bir potansiyel taşıdığını vurguladı. Kruvaziyer turizminin ülkemizde diğer turizm türleri arasında daha büyük bir paya sahip olmasında bu panelin oldukça faydalı olacağını düşündüğünü ifade eden Prof. Dr. Erdal, etkinliğe katılan tüm konuşmacılara ve etkinlik düzenleme ekibine de teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim