İsrail'in Mescid-i Aksa'daki Filistinli Müslümanlar saldırıları vahşete dönüştü. Saklanan kadın ve çocuklara bile plastik mermilerle, ses bombaları ile saldıran İsrailli askerlere, Yahudi fanatikler de Doğu Kudüs'te yardım ediyor. Müslümanların üzerlerine son sürat araç sürerek saldıran Yahudi fanatikler çok sayıda Müslüman Filistinliyi yaraladı. İslam dünyasından beklenen tonda bir tepki gelmezken, Türkiye'nin sert çıkışları ve çağrıları sürüyor. İsrail'in zulmü sonrası Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti'den peş peşe tepkiler geldi. İletişim Başkanı Altun, İslam dünyasına Mescid-i Aksa için birlik çağrısı yaptı.

Altun'un paylaşımı şöyle:

İslam dünyasına sesleniyoruz: İsrail'in alçakça ve zalim saldırılarına dur demenin vaktidir! Tüm insanlığa sesleniyoruz: Bu terör devletine had bildirmenin vaktidir! Bu, tarihsel ve insani sorumluluğumuzdur. Tek başımıza da kalsak biz bu zulüm düzeniyle mücadele edeceğiz!

Kalın şu ifadeleri kulandı:

İsrail işgal güçlerinin Kudüs'te sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı uyguladığı şiddet derhal sona ermelidir. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla girişimlerimiz her düzeyde devam ediyor. Filistinlilere yönelik her tür saldırı, şiddet ve hadiseden İsrail makamları sorumludur.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, şu ifadeler ile İsrail terörüne tepki gösterdi:

İsrail'in Mescid-i Aksa'daki masum insanlara karşı şiddeti bitmiyor. Bu vahşete ses çıkarmayanlar Orta Doğu Barış Sürecinden bahsetmesin. Filistinli kardeşlerimizin sesi olmaya, haklarını savunmaya devam edeceğiz!

Kemal Kılıçdaroğlu kayınbiraderinin cenaze törenine katıldı Kemal Kılıçdaroğlu kayınbiraderinin cenaze törenine katıldı

Çelik, sert ifadeler kullandı:

Mescidi-i Aksa ve çevresinde Filistinlilere dönük İsrail şiddeti artarak devam ediyor. Mescid-i Aksa dışında fanatikler işgale hazırlık yapıyor. Bu zulüm ve pervasız bir hukuk tanımazlıktır. Dünya dur demelidir.

Mescid-i Aksa'yı işgalden ve Kudüs'ü kendilerinin yapmaktan bahseden fanatikler her türlü insanlık dışı eylemi yapıyorlar. Bu saatten sonra "taraflara itidal tavsiye ediyoruz" şeklindeki açıklamalar fanatikleri cesaretlendirmekten başka birşey değildir.

"Taraflara itidal tavsiye ediyoruz" diyenler bir tarafın saldırgan diğer tarafın mağdur olduğu gerçeğini örtmüş oluyorlar. Bir tarafta zulüm öbür tarafta mazlum varsa tarafsız gibi davrananlar zalime destek vermiş oluyorlar.

Editör: TE Bilişim