Günyüzü Belediye Başkanı Menderes Durgut, Prof. Dr. Emine Nur Günay’ı ziyaret etti. Tarımsal sulama ve üst yapı projeleri değerlendirildi.

Ziyaret sonrası Günay, takip ettiği önemli proje ile ilgili detayı paylaştı. Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü kontrolünde, ilçenin ihtiyaçları dahilinde son dönemde Günyüzü tarımsal sulama için büyük bir artı getiren Eskişehir Yukarı Sakarya Islahı ve Sulaması (Yaralı Pompaj Sulamaları 2.Kısım) 25 Şubat 2021 tarihinde ihalesinin yapıldığı açıklanan proje kısa zaman içinde sonuçlanacak ve Günyüzü’nde su problemine büyük destek olacak .Prof. Dr. Günay konu ile ilgili, “Covid- 19 süresince tüm dünya ve ülkece öğrenmiş olduğumuz en büyük ve önemli konulardan biri kuşkusuz ki tarım olmuştur. Türkiye tarım ürünleri ve tarım alanları açısından önemli bir ülkedir. Tarım ve sulama bir bütündür ve gıda güvenliğimiz için bu alanda emek veren herkese hükümet olarak desteklerimiz devam etmektedir.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt da Günay’ı Ankara’da ziyaret etti. Bu görüşmede ilçede devam eden yatırımlarda gelinen son nokta değerlendirilirken, yeni projeler için de çalışmaya başlanıldığı duyuruldu. Günay, ilçeden adını alan İnönü İnleri için son dönemde yine büyük gelişmelerin mevcut olduğunu dile getirerek, İnönü Savaşları’nın 100. Yılında restorasyonu yapılması beklenen inlerin restorasyonu Eskişehir Valiliği öncülüğünde ve İnönü Belediye Başkanlığı kanalı ile yapılacağını açıkladı. Günay “Kültürel miraslarımız yaşatmak sorumluluğumuz. Bir süredir İnönü Belediye Başkanımız Kadir Bozkurt bu proje üzerinde çalışıyordu. Valimiz Sayın Erol Ayyıldız projeye destek verdi ve Valilik koordinasyonunda devam eden bir proje. Hemşerilerim adına teşekkür ederim.” 

Günay'dan Meclis Başkanı Şentop'a ziyaret

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Günay ve İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a da bir ziyarette bulundu. Ziyaret ile alakalı Prof. Dr. Emine Nur Günay, ‘’TBMM ‘nin ilçesi olan ve özel statüsü bulunan İnönü İlçemiz hakkında değerlendirmelerde bulunduk. TBMM Başkanı himayesinde yapılan 1 Nisan İnönü Zaferleri Kutlama Törenleri hakkında istişarede bulunduk. TBMM Başkanımıza ilgisi ve desteği için teşekkür ederiz.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

Günay, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan ve İl Başkan Yardımcısı Metin Çekiç ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nu ziyaret etti. Görüşmede Bakan Kasapoğlu’na gençlere yönelik yeni projeler aktarıldı. Günay görüşme ile ilgili, ‘’ Sayın Bakanımızla görüşmemizde mevcut yatırımların üzerinden geçildi. İl Başkanlığı tarafından Bakanımıza yeni projeler arz edildi. Gençlik kenti olan Eskişehir için gençlerimize yeni spor alanları ve tesisleri kazandırmak istiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımızı Eskişehir’e davet ettik. Kendilerine desteği için teşekkür ederiz.’’ Şeklinde konuştu.

TBMM Genel Kurulunda fenalaşan Hasan Bitmez vefat etti. TBMM Genel Kurulunda fenalaşan Hasan Bitmez vefat etti.

"Şehrimiz için çaba gösteriyoruz"

Prof. Dr. Günay temaslar ile alakalı genel olarak ‘’İlçe Belediye Başkanlarımız, İl Başkanımız burada hem kendimiz değerlendirmelerde bulunduk hem de sayın bakanlarımızı ve meclis başkanımızı ziyaret ettik. Eskişehir’in konuları için Ankara’da da var gücümüzle çalışıyoruz. Bu ziyaretlerde projelerin birebir ilgili kurumlar veya bakanlarımız ile paylaşılmasının sonuçlarını yatırımlarda çok net şekilde görüyoruz. Bu yüzden Eskişehirimiz için, hemşerilerimiz için çalışmalarımıza devam ediyoruz, edeceğiz.’’ Şeklinde açıklamada bulundu. 

Editör: TE Bilişim