AK Parti Eskişehir İl Bşk. Yrd. Av.Engin ÇAPAR ;  10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında gerçekleştirdiği basın açıklamasında , Türkiye’nin de imzaladığı ve tüm insanların doğuştan hür ve eşit olduğu gerçeği üzerine kurulan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin insan hak ve özgürlüklerini teminat altına alan evrensel bir mutabakat eseri olduğunu kaydetti.

           ÇAPAR ; “ .. İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin esas alındığı Ak Parti iktidarında gerçekleştirilen anayasal düzenlemeler ile insan hakları alanında adeta sessiz devrim gerçekleştirilmiş ve Cumhurbaşkanımızın “.. Bu ülkede hiçbir ferdin kendisini yalnız, ötelenmiş, itilmiş hissetmesine ve ayrımcılığa maruz kalmasına rıza göstermedik, göstermemiz de söz konusu olamaz.” ilkesi tüm vatandaşlarımıza eksiksiz yansıtılmaya çalışılmaktadır. Bununla birlikte devletimiz dünyanın birçok bölgesinde baskıya, zulme, tacize, insan hakları ihlallerine maruz kalan mazlumların yanında olmaya ve onların acılarını dindirmek için her türlü girişimde bulunmaya da devam etmektedir.

              Her türlü haksızlığa karşı dik ve onurlu durabilen sorumlu insanların ve kuruluşların artması , beyannamede geçen insan hak ve hürriyetlerinin herkes için olduğu ve “ bir yerdeki adaletsizliğin , her yerdeki adalete tehdit olacağı ” gerçeğinin tüm dünya ülkelerince kabul edilebilmesi dileği ile  10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutluyoruz.

Editör: TE Bilişim