ES TV'de Ali Baş ve Meltem Karakaş Kaya'nın sorularını yanıtlayan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın güncel siyasete, Eskişehir'in sorunlarına ve Eskişehirspor'a ilişkin aktardıklarından satır başları şöyle:

“Eskişehir için daha çok çalışacağız” “Eskişehir için daha çok çalışacağız”

"- (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir Millet Bahçesi'nin açılışına gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine...) Cumhurbaşkanımızı Millet Bahçesi’nin açılışına davet ettik. Ya fiziki olarak gelecek ya da video konferans yöntemiyle birkaç açılışla beraber katılacak. Cumhurbaşkanımızın şehrimize ilgisi bitmez. Ayrıca Cumhurbaşkanımıza da, Millet Bahçesini hizmete sunduğumuzu söyledik. Çok memnun oldu.

Şehrin trafik sorunu var, şehrin kullanma suyunun sıkıntıya girme ihtimali var.

- Alpu kavşağında düzenlemeler yapacağız, belki bir iki cep yapacağız.

2021 yılında Büyükşehir Belediyesi flaş proje olarak Kedi Müzesi'ni sundu. Can dostları bizim başımızın tacı. Ama yahu Büyükşehir Belediye Başkanısınız, bir diğer deyimle Hocasınız, sizin 2021 yılında Eskişehir'e sunacağınız proje bu mudur? Bizim sunduğumuz projeleri de, tamam, onlar yapsınlar, yeter ki yapsınlar, biz onlara da teşekkür ederiz.

- Geçen yıl olsa, 'en acil sorun trafik' derdim. Bu yıl için en önemli sorun kuraklık nedeniyle susuzluk tehlikesi.

- (Şebeke suyuna tarım ilacı karışması meselesine ilişkin...) Alpu’da ESKİ çuvalladı.

Sarıcakaya-Mihalgazi yolunda hukuki süreçler devam ediyor. Alpu yolu biraz yavaş gidiyor, bunu hızlandıracağız, Alpu yolu bizim milletimize boynumuzun borcu, birkaç kamulaştırma da var, onları da halledeceğiz.

- (Yılmaz Büyükerşen ve 16 belediye bürokratının beraat ettiği ‘İhaleye fesat karıştırma’ dosyasındaki kararı uygun bulmayan Yargıtay, dosyayı geri gönderdi. Bu karara ilişkin sorulan soru üzerine...)Yargılaması devam eden bir dava. Bu davanın şikayetçilerinden biri de benim. Yargılama devam ettiği için yargısal boyutta yorum yapmamak doğru olur.

(Tepebaşı Belediye Meclisinin CHP'li üyesi Hasan Hüseyin Bolat'ın meclis toplantısı sırasında AK Parti'li meclis üyelerine hakaret ettiği iddiasının sorulması üzerine...) Tepebaşı Belediyesi’nde meclis üyelerimize yapılan davranışı kınıyorum. O arkadaş istifa edecek. Bir meclis üyesi iktidar partisi meclis üyelerine hakaret edecek, tehdit edecek. Bu karşılıksız kalmamalı. O meclis üyesinin istifa etmesi sağlanmalı.

(Eskişehirspor'un son durumu ile ilgili sorulan soru üzerine...) Burada yanlış giden bir şeylerin olduğu açık. Herkes şöyle bir şapkasını önüne alıp nerede yanlış yapıldığına bakmalı. Eskişehirspor’a hep desteğimiz var. Biz Eskişehirspor’a destek olduk, bazen sosyal medya hesaplarında destek olunmadığına ilişkin paylaşımlarla karşılaşıyoruz. Biz herkesle bir araya gelebilir, ayağı yere basan herkesin destek verdiği çözümlere destek veririz. Şehrin tüm dinamiklerinin bir araya gelip herkesin 'he' dediği bir noktada biz varız. Artık bıçak kemiğe dayandı. Herkes somut adım bekliyor. Bizim takımımız Eskişehirspor."

Editör: TE Bilişim