AK Parti Tepebaşı Gençlik Kolları Başkanı Halil Gıcır, teşkilat mensuplarıyla birlikte Tepebaşı bölgesinde bulunan Özel Eskişehir Alzheimer Derneği Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’ni Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla ziyaret etti.

 

Başkan Gıcır, hastaların tek tek halini hatırlarını sorup, ellerinden öperek, sohbet etti. Yetkililerden hastaların durumu ile ilgili bilgiler aldı. Sadece belirli günler değil her hafta ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Gıcır, “Alzheimer; Bir insanı kendi bedenine gömmek durumunda kaldığımız tek hastalıktır. Her gün karşılaştığımız unutkanlık zehirli bir sarmaşık gibi ömrümüzü sarıyor. Alzheimer’ı azaltmak için birkaç öneriyi sizlerle paylaşmak isterim; Uluslararası Alzheimer Hastalığı Derneğine göre, kalbe iyi bakmak, fiziksel olarak aktif olmak, sağlıklı bir diyet uygulamak, zihnini çalıştırmak, sosyal aktiviteler yapmak. Günlük hayatımızda da kolaylıkla uygulayacağımız bu beş öneri ileride hayatımızı kurtarabilir. Toplumda Alzheimer hastalığına karşı olan bilincin artması hastanın yaşamını kolaylaştırabileceği gibi hasta yakılarını da önemli ölçüde rahatlatacaktır. Her ne koşulda olursak olalım hastalarımızı yalnız bırakamayız onlarla ilgilenmeli onlara maddi ve manevi destek olmalıyız. Unutmayalım ki onlar bizim kim olduğumuzu bilmiyor ama biz onlar kim olduklarını biliyoruz.

Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da onlara destek olmak adına elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim