AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir Tren Garı'ndaki sürgün iddialarına ilişkin önemli açıkmalarda bulundu. Danışmanının yaşanan olayla ilgisi olmadığını vurgulayan Günay, ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Son günlerde Eskişehir Garı Yolcu Hizmetleri Biriminde yaşanan olaylarla ilgili olarak gerek sosyal medyada gerekse bazı basın organlarında yer bulmaya devam eden bir olayla ilgili açıklama yapma gereği doğmuştur.

  • Demiryol-İş Sendikası’nın 30.12.2019 ve 02.01.2020 tarihli basın açıklamalarından anlaşılacağı üzere, Eski- şehir tren garında 29.05.2019, 27.06.2019, 24.07.2019 ve 07.10.2019 tarihlerinde verilen şikayet dilekçelerinin yanı sıra 11.07.2019’da CİMER üzerinden yapılan şikayetler sonucu hukuk ve etik dışı davranışların yaşandığı ve bunlarla ilgili uzunca bir süredir soruşturma yürütüldüğü ve soruşturma

raporunun sonuçlandığı anlaşılmaktadır. Soruşturmaya konu suçlamaların mobbing, usulsüzlük, görevini kötüye kullanma ve kamunun zarara uğratılması gibi konuları içerdiği iddia edilmektedir.

  • Her soruşturmada olduğu gibi, eminim bu soruşturmada da şikayete konu kişilerin yazılı savunmaları/ifadeleri alınmıştır. Bu ifadelerden, soruşturmada suçlamaların ne olduğu ve

HANGİ TARİHLERDE olduğu ve de suçlanan kişilerin savunmalarının ne olduğunu öğrenmek mümkündür.

  • Demiryol-İş Sendikası’nın olayları açıkça ortaya koyduğu açıklamalara rağmen, haklarında soruşturma açılan bazı kişilerin, konuyu danışmanım üzerinden siyasi düzleme taşımaya çabası içinde oldukları

görülmektedir.

  • Danışmanım ile ilgili bilet olayı ise 08.11.2019 tarihinde Eskişehir’deki programım ile ilgili seyahat için internet üzerinden bilet bulunamayınca, 06.11.2019 tarihinde VIP’nin telefonla aranarak destek istenmesidir. Son dakika program değişiklikleri nedeni ile yaşanan veya internet üzerinden bilet temin

edilemeyen durumlar hariç, ne şahsım ne de danışmanım adına Eskişehir VIP’den bir destek istenmemiş ve bi- letler internet sitesi üzerinden alınmıştır. Nitekim, 2016 yılından itibaren alınan biletler ve nasıl alındıkları kendi kayıtlarımızda ve TCDD sistemi üzerinde mevcuttur.

  • Özetle, soruşturmanın, BU OLAYDAN TAM BEŞ AY ÖNCE kurum içinden farklı tarihlerde verilen şikayet dilekçeleri ve bir CİMER şikayet başvurusu üzerine açıldığı anlaşılmaktadır.
  • Olaylar bu kadar net iken, siyasileri de işin içine dahil edilerek, sosyal medya veya basın yolu ile konuyu çarpıtarak, AÇILAN SORUŞTURMANIN GERÇEK NEDENLERİNİ ÖRTBAS ETMEYE ÇABASI hiç kimseye bir fayda sağlamayacaktır.
  • Soruşturma geçirmiş, özellikle konuyu SİYASİLERE TAŞIYARAK HEDEF SAPTIRMAYA ÇALIŞAN KİŞİ VEYA KİŞİLERE AÇIK ÇAĞRIMDIR: Olayın iddia edildiği gibi danışmanım ile aranızda geçen bir durumdan kaynaklandığını hala iddia ediyorsanız,
  1. Hakkınızda yapılan şikayetlerin ve açılan soruşturmanın TARİHLERİNİ;
  2. Tarafınıza yöneltilen suçlamaları, yazılı savunmalarınızı ve soruşturma SONUCUNU gerekçeleri ile; basın yoluyla kamuoyu ile paylaşarak bunu ispat ediniz.
  • İkinci çağrım da en başta siyasi kimlikleri bulunan şahıslaradır: Yanıltılma ihtimallerini tamamen ortadan kaldırmak amacı ile bu çağrıma destek vermelerini bekliyorum. Bu konudaki yaklaşımları samimiyetlerini ve gerçek niyetlerini ortaya koyacaktır.
  • Üçüncü çağrım, aslında sitemim, CHP Milletvekili Sn. Utku Çakırözer’e olacaktır. Konu hakkında attığı tweet’den sonra kendisini arayarak durumu tüm samimiyetim ve açıklık ile ilettim. Ancak buna rağmen hala şahsımı sorumlu tutarak açıklamalar yapmaya devam etmektedir. Ancak asıl üzücü olan Sn. Çakırözer’in bir milletvekili olarak TCDD A.Ş. Genel Müdürünü arayarak bilgi almasından ve özellikle ne soruşturmanın ne de görevden almalarının danışmanım ile alakalı olmadığını öğrenmesine rağmen sadece bazı şahısların yanlış yönlendirmesi ile hala bu tutumunu devam ettirmesidir. Sn. Utku Çakırözer’in de gerçeğin ortaya

çıkmasını sağlamak amacı ile bu kişilere yaptığım çağrıya destek vereceğine, ilgili kişilerin sadece genel konuşmalar ve ithamlar ile danışmanımı sorumlu tutmaya devam etmeleri yerine, soruşturma sırasında verdikleri yazılı ifadelerin birer kopyasını kamuoyu ile paylaşarak, gerçek durumun kanıtları ile bir an önce ortaya çıkması için gayret göstereceğine güvenim tamdır.

  • Yapılan soruşturmanın başlatılmasında, yürütülmesinde ve sonuçlanmasında bir dahlim yoktur. Soruşturma geçiren kişiler ile ilgili bu basın açıklamasında verdiğim bilgilerin amacı hiçbir şekilde bu kişileri yargılamak veya olumlu/olumsuz bir ortam yaratmak değildir. Amacım sadece gerçeğin kanıtlar ile ortaya çıkmasını sağlamaya çalışmaktır. Detayını bilmediğim konular ile ilgili olarak kimseyi yargılamayacağım gibi,

soruşturma neticeleri ile ilgili olarak yorum yapmak da benim görevim değildir. Ancak, her olayda olduğu gibi, bu olayda da yaklaşımım ve dileğim gerçeklerin ortaya çıkması ve kimsenin mağdur olmamasıdır.

  • Siyasi hayatımda her konudaki duruşumu, yaklaşımımı, üslubumu, tarzımı ve açık sözlülüğümü bütün Eskişehirli hemşerilerim ve basın bugüne kadar çeşitli vesileler ile görmüştür. Konu ve olay, kim ve ne olursa olsun, gerçeğin ortaya çıkması ve bizlerin de buna destek olması gerekir.

Bu olaya yaklaşımım da hiç taviz vermeden, yine aynı şekilde olacaktır.

  • Son bir çağrım konuya son anda dahil olup, ısmarlama ve yanlış bilgilendirme ile siyasi çıkar elde edebileceğini düşünenlere olacaktır: Bu tip davranışların bugüne kadar kimseye bir faydası olmamıştır. Bu kişiler geçmişte olduğu gibi bugün de hüsrana uğrayacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Editör: TE Bilişim