Başkan Zihni Çalışkan’dan 2 Eylül mesajı Başkan Zihni Çalışkan’dan 2 Eylül mesajı

Eskişehir Valiliği’nin düzenlediği Yunus Emre Anma Etkinlikleri’ne Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı da katıldı. 

Vilayet Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Avcı, UNESCO tarafından vefatının 700. yıldönümü münasebetiyle 2021 yılının “Yunus Emre Yılı” ilan edilmesi ile Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle yine 2021 yılının “Yunus Emre ve Dünya Dili Türkçe Yılı” ilan edilmesi arasında çok anlamlı bir sentez oluştuğunu ifade etti. Bu sentezin ülkemize ve dünyaya verdiği mesajı; 

“Söz ola kese savaşı Söz ola kestire başı Söz ola ağulu aşı Yağ ile bal ide bir söz” diyerek Yunus Emre diliyle özetleyen Avcı, Yunus Emre Yılı’nın hayırlara vesile olmasını temenni etti. Konuşmasının ardından Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü’nün “Yunus Emre’yi Bilir Misin?” ve Anadolu Üniversitesi’nin Yunus Emre konulu kaligrafi sergi açılışlarını da protokolle birlikte gerçekleştirdi. Başta geleneksel sanatlarımız olmak üzere halk eğitim stantlarını da ziyaret eden Nabi Avcı, katılımcılardan eserleri hakkında bilgi aldı, emeklerinden dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür etti.
 

Editör: TE Bilişim