Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı'dan bir müjde daha! Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı'dan bir müjde daha!

Yarından itibaren Marmara'da yıldız ve poyrazdan yine kuvvetli esecek. Bu lodos Doğu Anadolu'da bugün ve yarın etkili olacak. Ancak Cuma günü yıldıza dönecek. Lodos, kar erimelerini de körükleyecek. Çığ düşmesi, kar erimesi ve soba-doğalgaz zehirlenmelerine karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor.

Ani yağışlar, küresel ısınmadan dolayı ısı adalarının, metropoller üzerinde şehirler üzerinde oluşmasından dolayı İzmir'de olduğu gibi hızlı bir şekilde kuvvetli rüzgarların lokal etkisi de görülebiliyor. Meteoroloji bu konuda çok güzel çalışıyor. Uyarıları çok iyi... Yağış uyarıları duyulduğunda gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Kuvvetli rüzgar uyarıları yapıldığında muhakkak vatandaşlarımızın araçlarını, diğer kıymetli mallarını ve kendilerini emniyet altına almaları gerekiyor.

Bahar ayları olduğu için buna sık rastlayacağız. İşte dolu yağabilir, kuvvetli yağış ve fırtınalar olabilir. Bu baharın özelliği...

Küresel ısınmadan dolayı bahar ayları bir sıcak, bir soğuk olacak. Eskisi gibi kararlı bir hava dengemiz yok. Maalesef sabah ayrı, öğlen ve akşam ayrı sıcaklık değerleri görülecek. Mesela sıcaklık 18 derecelere ulaşacak akşam saatlerinden itibaren 6 derecelere kadar düşecek, sabaha karşı ise 4 dereceye kadar düşecek ve yağışlı başlayacak ve rüzgar da çok hızlı bir şekilde kuzeye dönecek...

Kronik hastalıkları olanlar ani hava değişikliklerine karşı daha dikkatli olmalı. Yaşlılarımız ve kronik rahatsızlığı olan hastalarımızın akşamdan itibaren pek dışarıya çıkmamaları, tedbirlerini almaları lazım. Hakikaten üst üste geliyor bunlar ve koronavirüsten daha tehlikeli oluyor.

Editör: TE Bilişim