Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Pazartesi günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak. Toplantıda Ramazan ayı için ek tedbirler masaya yatırılacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Ramazan ayı için yeni önerilerini sunacak. Toplantıda hızla artan vaka sayılarının nasıl kontrol altına alınacağı değerlendirilecek.

Masada konuşulacak önemli maddelerden biri hareketliliği değişik saatlere yayarak azaltmak için kademeli mesai sistemi olacak. Kamu ve özel sektörde kademeli mesai uygulanıp uygulanamayacağı tartışılacak.

Kademeli mesai gibi bir diğer önemli konu da seyreltilmiş toplu taşıma konusu olacak. Toplu taşımada bulaşın artması nedeniyle kademeli mesai gibi seyreltilmiş toplu taşıma seyahati önerisi de ele alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vakaların bu şekilde artmasının önüne geçilememesi durumunda 4 hafta sonra sağlık sisteminin zorlanabileceğini ifade etti. Ramazan ayında hareketliliği minumuma indirmek gibi tam kapanma da değerlendirilecek. Kurulun bu yöndeki düşünceleri ve önerileri Kabine Toplantısı'nda Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu'na iletilecek.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun mevcut önlemlere yenilerinin eklenmesini önereceği de belirtiliyor.

Ramazan ayında uygulanacak ek tedbirleri Başkan Erdoğan bir önceki Kabine Toplantısı'nda duyurmuştu. Erdoğan'ın açıkladığı kararlar şöyle:

Ramazan ayında toplu iftar ve sahur gibi etkinliklere müsaade edilmeyecek.

Din İşleri Yüksek Kurulu kararı ile Teravih namazları camide cemaatle kılınmayacak.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağına 81 il dahil edilecek. Cuma akşamları 21.00'de başlayacak kısıtlama 81 ilde pazartesi günü 05.00'te sona erecek.

Bakanlığın projesini sahiplenen belediye başkanına tepki Bakanlığın projesini sahiplenen belediye başkanına tepki

Editör: TE Bilişim