Dolar kuru, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası yönünü aşağı çevirdi. Yeni günde Merkez Bankası'nın faiz kararı takip edildi.

Dolar kuru ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve Jerome Powell'ın açıklamalarıyla gevşedi. Piyasalar için Mart ayının en önemli haftasının ilk kararı geldi. Fed, Açık Piyasa Komitesi toplantısı (FMOC) gerçekleşti. Toplantının ardından Fed, faiz kararını açıkladı. Buna göre faiz değişmeyerek, %0,00 - %0,25 aralığında sabit kaldı.

Dolar kuru ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve Jerome Powell'ın açıklamalarıyla gevşedi. Piyasalar için Mart ayının en önemli haftasının ilk kararı geldi. Fed, Açık Piyasa Komitesi toplantısı (FMOC) gerçekleşti. Toplantının ardından Fed, faiz kararını açıkladı. Buna göre faiz değişmeyerek, %0,00 - %0,25 aralığında sabit kaldı.

Merkez Bankası'nın faiz kararının geleceği yeni güne ise dolar kuru 7.49 seviyesinden giriş yaparken, en yüksek 7.56 lirayı test etti. En düşük ise 7.32 lirayı gördü.

Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı için toplandı. TCMB, Para Politikası Kurulu (PPK) Mart 2021 toplantısı Naci Ağbal başkanlığında gerçekleşti. Toplantının ardından Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu. TCMB, politika faizini 200 baz puan artırarak yüzde 19'a çekti.

Dolar kuru Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında sert düşerek 7.32 liraya kadar çekildi.

Bugün yurt içinde gözler Merkez Bankası'nda (TCMB) oldu. Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonucu faiz kararı saat tam 14:00'de duyurdu. Merkez Bankası faiz karar metninde enflasyon hedefleme stratejisi doğrultusunda para politikasında sıkı duruşa dikkat çekti.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, daha önceki yaptığı açıklamalarda her fırsatta yüzde 5 enflasyon hedefinin altını çizerek, 'Gerekirse daha fazla sıkılaştırmaya gideriz' mesajı vermişti.

Merkez Bankası'nın Mart 2021 faiz karar metninde sıkı duruşa dikkat çekerek, fiyatlama davranışları ve orta vadeli enflasyon görünümü üzerinde oluşan yukarı yönlü riskleri vurgulayarak, önden yüklemeli ve güçlü bir ilave parasal sıkılaştırma yapılmasına karar verdiğini belirtti.

Fed Başkanı Jerome Powell, piyasaların odaklandığı iki konuya açıklık getirdi. ABD ekonomisinde oluşan enflasyon riskine karşın, varlık alımları ve para politikası duruşu konusunda piyasalar Powell'dan net mesajlar bekliyordu. Powell, piyasalara genişlemeci duruşun süreceği yönünde söylemlerde bulunurken, enflasyondaki endişeleri geçici olarak tanımladı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası pay piyasalarında pozitif bir seyir izlendi.

Fed Başkanı Jerome Powell, dün akşam ki faiz kararının arından enflasyonun yüzde 2 hedefinin altında olmaya devam ettiğini belirterek, "Baz etkilerinin ötesine baktığımızda ekonomi yeniden açılmaya devam ettikçe fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı görebiliriz. Fiyatlarda tek seferlik artışların enflasyon üzerinde sadece geçici etki yapması büyük olasılık. Enflasyonda yüzde 2'nin üzerine geçici artış faiz artırımı için şartları karşılamayacak.

Varlık alımlarının azaltılmaya başlanması için hedeflerin yakalanmasına doğru önemli ilerleme görülmesi gerektiğini vurgulayan Powell, "Varlık alımlarının azaltılmaya başlanması konusunda mümkün olduğu kadar önceden bilgi sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Zihni Çalışkan’dan İnönü’ye ziyaret Zihni Çalışkan’dan İnönü’ye ziyaret

Editör: TE Bilişim