Antalya'da çiftçilerin adeta peynir ekmek gibi kullandığı Bayer'in Roundup adlı kanserojen tarım ilacının kansere neden olduğu ortaya çıktı! ABD'de milyonlarca tazminata mahkum edilen ilaç ile ilgili Antalyalı tüketicilere bir uyarı yapılmaması ise büyük rahatsızlık yarattı!

Antalya’da çiftçilerin peynir ekmek gibi kullandığı Bayer’in Roundup adlı kanserojen tarım ilacı, kansere neden olduğu için ABD’de ilk açılan davada 289 milyon, ikinci açılan davada ise 80 milyon dolar tazminata mahkum edildi. Roundup’ı üreten firma Bayer’in Antalya’da da devasa bir AR&GE tesisi bulunuyor.

Tüketicilere uyarı yapmıyor!

Tarım ilacı üreticisi Monsanto adlı ABD’li firma ürettiği Roundup adlı glifosat içerikli ziraat ilacıyla tüm dünyaya adeta kanser aşılıyor. Antalyalı tarım üreticisinin de peynir ekmek gibi kullandığı Roundup adlı tarım ilacı kansere yol açtığı için Amerika’da devasa tazminatlara mahkum ediliyor. Kısa bir süre önce Bayer tarafından 66 milyar dolara satın alınan Monsanto ve ürünü Roundup ile ilgili jüri Monsanto'nun Türkiye'de de satılan Roundup ve Ranger Pro adlı yabani ot ilaçlarının kansere yol açtığını bilmesine rağmen tüketicileri uyarmadığına hükmetti.  Roundup ilacı için ABD'de 5 binden fazla açılmış dava bulunuyor. 

Kanser oluşumunu tetikliyor


ABD’li çiftçi Hardeman’ın açtığı bir diğer davada da jüri Roundup adlı ilacı mahkum etti ve "Roundup isimli glifosat içeren zirai ilacın, davacı Hardeman'da kanser oluşumunu tetikleyen önemli bir unsur olduğuna" karar vererek 5 milyon dolar tazminat ve 75 milyon dolar da ceza ödenmesini kararlaştırdı.

Editör: TE Bilişim