AK Parti Eskişehir İl Engelliler Koordinasyonu Merkezi Başkanı Soner Çoban, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla basına açıklamalarda bulundu. Başkan Çoban açıklamasında şunları söyledi:

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama değil engellilerin sorunlarını ve çözümlerini konuşulduğu bir gündür. Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlar sadece kendilerinin değil, devletimizin ,ailemizin, çevremizin yerel yönetimlerin sorunudur.

Kısacası tüm insanlığın sorunudur. Engelli vatandaşlar normal hayat sürdürebilmesi ancak toplumsal duyguların artması ile gerçekleşir.

AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hiçbir vatandaşımızın engelinden dolayı mağdur edilemez' sözü ile yola çıkarak engellerin Eğitim, sağlık, ulaşım, sanat ve spor, barınma gibi birçok alanlarda Devrim niteliğinde yasalar çıkarılmış ve hayata geçirmiştir.

AK Parti iktidarından önce Türkiye'de çalışan engelli istihdamı sadece 5125 Eken Bizim hükümetimiz de birlikte günümüze kadar buradan 55000 civarındadır yine engeliye bakana ödenen evde bakım ücreti her ay 1300 TL'dir evde bakım ücretini Türkiye genelinde 500 bin engelli almaktadır. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma vakıfları tarafından ödenen 2022 engelli maaşı rapor oranına göre kademeli olarak yaklaşık 800 TL'dir Eğitim Sağlık ve ulaşımda erişilebilirlik en çok bizim hükümetimiz tarafından desteklenmiştir sayısı her geçen gün artan engelli bakım merkezleri ile artık Engelli çocuğu olan aile babalar Ben öldükten sonra Çocuğum ne olacak diye düşünmüyorlar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan engellilere yaptığı hizmetleri engellilere bir lütuf değil de bir vazife olduğunu Her platformda söylemiştir.

Hükümetimizin yapmış olduğu hizmetler kadar yerel belediyelerinde yapması gerekmektedir şehrimizde engellilere önem verdiği iddia eden belediyeler sadece engelli haftalarında müzik ve Yemekli bir eğlence düzenlemek dediler Oysaki hayvanat bahçesine ,heykellere ,festivallere harcadıkları bütçenin çeyreği kadar harcayarak şehrimizde bulunan engelli ve engelli derneklerine yaşam kaliteleri yükseltirler. Ancak daha şimdiye kadar hiç bir belediyeden gerekli  

destek verilmemiştir. Hükümetimiz yaşama sevinci ile hayata tutunan engelli kardeşlerimizin her zaman yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir.”

Editör: TE Bilişim