Milletvekili Günay duyurdu: Eskişehir'e 2500 yeni sosyal konut Milletvekili Günay duyurdu: Eskişehir'e 2500 yeni sosyal konut

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay'dan İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı mesajında, "Bir milletin kurtuluş simgesi olan, Mehmet Akif Ersoy tarafından dile getirilen dizeler 12 Mart 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Milli Marş’ olarak kabul edilmiştir. Bugün 100. yılını kutluyoruz" dedi. 

Günay, "Yüzyıl önce özgürlüğü elinden alınmış, vatanı parçalanmış, bayrağı indirilmiş bir milletin, bayrağı ve vatanı için neler yapabileceğinin kelimelerde ve dizelerde ruh bulmuş, ordusuna rehber olmuş tarihi ve edebi bir destandır. Manevi bir eser olmanın ötesinde özgürlük, bağımsızlık ve milli mücadelenin imgesi olmuştur. Tarihimiz boyunca bayrağımızın kaderi ile milletimizin kaderi daima birbirine bağlı olmuştur. Türk milleti sonsuza dek bağımsızlığı uğrunda önüne çıkacak her engeli aşacak güçte ve inançta olacaktır. Buna Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminde tüm dünya tanık oldu. Bu bayrak ve vatan bizimdir, en son Türk bireyi son nefesini vermeden Türk istiklal ve bağımsızlığını kimse yok edemez. Yüzyıl sonra da aynı tür senaryolar hazırlayanlara ve bunu uygulayanlar kuklalara bu inanç ve bilincimizi millet olarak bir kez daha hatırlatıyoruz" diye konuştu. 

Günay, mesajında "İstiklal Marşı’mızın, Milli Marş olarak kabul edilişinin 100. Yıldönümünde, ilk Meclis Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, bu bu bayrak ve vatan için mücadele etmiş tüm şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle yad ediyorum.
"Allah bu millete bir daha ‘İstiklal Marşı’ yazdırmasın!..." ifadelerine yer verdi. 

Editör: TE Bilişim