Prof. Dr. Emine Nur Günay İlçe ziyaretlerine Sivrihisar’la devam etti. Sivrihisar’da önemli bir yatırım müjdesi de veren Günay, ‘’Bugün Sivrihisarlı hemşerilerime bu güzel haberi vermekten mutluluk duyuyorum. Tarafıma iletilen, daha sonrasında projelendirilerek gerekli girişimlerde bulunduğumuz ve sürecini takip ettiğimiz Sivrihisar Devlet Hastanesi’ne 40 Yataklı Ek Blok Projesi yatırım programına alındı.’’ Şeklinde açıklamada bulundu. 

40 YATAKLI EK BİNA YAPILACAK AK 

Parti Dış İlçelerden sorumlu Koordinatör Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, pandemi dönemi öncesinde, 10 Mart 2020 tarihinde, Sivrihisar Belediye Başkanı ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün Sağlık Bakanlığına yaptıkları başvuru üzerine, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile görüşmüştü. Naci Ağbal ve Prof. Dr. Günay, Eskişehir’e yapılacak diğer yatırımlarla ilgili yapmış oldukları istişare neticesinde, Sivrihisar Devlet Hastanesine 40 yataklı ek bir blok inşaatı projesi yatırım programına alındı. En kısa süre içerisinde ihaleye çıkılmasını beklediklerini dile getiren Prof. Dr. Günay “ Sivrihisar nüfus artışı ve ilçenin kültürel yönden turizme açılma atılımının içinde olan bir ilçe olarak bizleri her geçen gün daha iyi tanıtan ilçelerimizin başında gelmektedir. Bu anlamda turizm ilçesi olacak Sivrihisar’ımızın sağlık hizmetinin desteklenmesi ve fiziki kapasitesinin arttırılması bizler ve ilçemiz için çok önemli. Belediye Başkanımız Hamid Yüzügüllü ve İl sağlık Müdürümüz Uğur Bilge buradaki potansiyeli ve ihtiyacı bilerek hareket ettiler, Ben de onlara Ankara’dan destek oldum ve ilçemiz bir yatırım kazandı. İnşallah yeni yapılacak 40 yataklı ek blok projesinin açılışını sağlıklı günlerde yapmayı temenni ediyorum hayırlı uğurlu olsun. İlçemize bu yatırımı onaylayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, 2020 bütçesinde değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Bütçe ve Strateji Başkanı Sayın Naci Ağbal’a ve Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve Bakan Yardımcısı Sayın Halil Eldemir’e ilçemiz ve hemşerilerim adına teşekkür ederim. “dedi. 

EN BÜYÜK EMEK EMİNE NUR GÜNAY VEKİLİMİZİN 

Cumhurbaşkanı talimatıyla Türkiye’nin her köşesinde yapılmaya başlayan TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında Sivrihisar’da, Günay’ın girişimleri sonucunda Eskişehir’e tanınan 200 ek kontenjan ile bu projeden yararlanmış oldu. Yapılacak olan Sosyal Konut projesinin kurasına sayılı günler kalırken Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay TOKİ alanını inceledi. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü “ TOKİ Sosyal Konut Projesi için Sivrihisarlı hemşehrilerimin bu projeden yararlanmasındaki en büyük emek Sayın Emine Nur Günay Vekilimiz’indir. Bu yatırım onun sayesinde olmuştur. Kendilerine tüm hemşehrilerim adına ve tüm destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Sivrihisar ziyareti esnasında maske ve mesafe kuralına uyan Sivrihisar halkı ile çay bahçesinde sohbet edilip çay içildi. 

TEŞEKKÜR ZİYARETİ 

Prof. Dr. Günay, Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Altan ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Semnur Altınsoy ile birlikte Sivrihisar Kaymakamı Alparslan Kılıç’a Covid-19 Pandemisi sürecinde Kaymakamlık ve Belediyenin işbirliği ile yapılan çalışmalar için teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında ilçede yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

 

Editör: TE Bilişim