AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay Seyitgazi’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi, incelemelerde bulundu. İlçe ziyaretine İl yönetiminden Dış İlçe Koordinatörü Ahmet Akpınar ve Seyitgazi İlçe Koordinatörü Murat Gürbüzer eşlik etti.

Seyitgazi Kaymakamı Kutsal Baytak'ı ziyaret eden Prof. Dr. Emine Nur Günay, ilçede devam eden yatırımlar ve projeler hakkında bilgi aldı. Daha sonra İlçe Kurum Müdürlerinden brifing aldı. Toplantıya Seyitgazi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Emrah Şimşek, İlçe Tarım Müd. Hüseyin Özdemir, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dt. Tuğba Demirbaş ve İlçe Milli Eğitim Şube müdürü Vahdettin Aksoy katıldılar. Kaymakamlıktaki toplantı hakkında konuşan Günay “Seyitgazi İlçemizdeki devam eden yatırımları takip ediyoruz. Kaymakamımız ve kurum müdürlerimiz alanlarındaki gelişmeleri patlaştılar, destek olabileceğim konuları ve projeleri ilettiler. SYDV aracılığı ile dokunmadık ihtiyaç sahibinin kalmadığını görmek, dezavantajlı kesime yönelik hayata geçen projeleri dinlemek gerçekten büyük mutluluk verdi. Tarım alanındaki ihtiyaçları gözden geçirdik, takip edeceğimiz konuları not aldık. Kovid vakalarının arttığını duymak üzücüydü. Seyitgazi ilçemizde ‘Aile Diş Hekimliği Pilot Proje’ kapsamında çok başarılı bir proje devam ediyor. 2-12 yaş arası 2200 kayıtlı çocuğumuzun diş sağlığı kontrol altında. Umarız ülke çapına en kısa zamanda yayılır. Kaymakamımız Kutsal Baytak başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.”

SEYİTGAZİ’YE ÖNEMLİ SAĞLIK YATIRIMLARI

Toplantı sonrası Kaymakam Kutsal Baytak ile ihalesi gerçekleştirilen Yunus Sağlık Hizmet Binası’nda incelemelerde bulundular. Günay “İlçe merkezinde bulunan sağlık hizmet binaları fiziki olarak hizmet vermeye elverişli değildi. Bu nedenle Seyitgazi Çok Programlı Anadolu Lise binası ve arazisi protokolle İl Sağlık Müdürlüğü kullanımına verildi. Bu projenin gerçekleşmesindeki desteği için Bakanımız Nabi Avcı’ya teşekkür ederiz. YİKOB üzerinden gerçekleştirilen projenin ihalesi yapıldı, 2022 yılı Ekim ayı sonunda tamamlanacak ve 112 Acil Sağlık Hizmet İstasyonu’n da bulunduğu yerleşke Seyitgazili hemşerilerimize hizmet vermeye başlayacaktır. Ayrıca Kırka Mahallesinde bünyesinde 3 Aile Hekimliği Birimli Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonu ile vatandaşların 24 saat sağlık hizmetine ulaşabilecekleri Entegre Sağlık Merkezi ihale aşamasında. Yapım İhalesi 01.08.2022 tarihinde yapılacak. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın şahsında emeği geçenlere, Valimiz Erol Ayyıldız’a ve Seyitgazi Kaymakamımız Kutsal Baytak’a hemşerilerim adına teşekkür ederim.”

Başkan Zihni Çalışkan’dan 2 Eylül mesajı Başkan Zihni Çalışkan’dan 2 Eylül mesajı

BATTAL GAZİ KÜLLİYE VE TÜRBESİNİ’Nİ ZİYARET ETTİ

‘’EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER’’

Restorasyon çalışmalarının Kasım 2021 tarihinde başlanan ve Mayıs 2022 tarihinde biten Seyyid Battal Gazi Külliyesi’ni ziyaret eden Prof. Günay “Eskişehir Valiliği ile Seyitgazi Kaymakamlığı tarafından yapılan restorasyonun Mayıs ayında tamamlandığı ve 08:00 ve 22:00 saatleri arasında kapısının tüm ziyaretçilere açık olduğu bilgisini aldık. Özellikle hafta sonları türbeye gelenlerin sayısı 700 kadar ulaşmakta, ziyaretçiler Türbe ziyaretini yapıp 8. yüzyıla kadar giden bu tarihi ve eşsiz manevi ortamı deneyimlemekte. Her cuma Battalgazi Lokması (bulgur pilavı, et ve lokma) dağıtımına devam edilmekte. Bu eşsiz tarihi ve uhrevi külliyenin aslına uygun restorasyonunu gerçekleştiren Valimiz Erol Ayyıldız başta olmak üzere Seyitgazi Kaymakamımız Kutsal Baytak ve emeği geçenlere teşekkür ederim.”

TEŞKİLATLA BULUŞTU

SORULARI TEKER TEKER CEVAPLADI

Prof. Günay AK Parti İlçe Başkanlığı görevine atanan Yaşar Türk’ü ziyaret etti, hayırlı olsun dileklerini iletti. Dış İlçe Koordinatörü Ahmet Akpınar, İlçe Koordinatörü Murat Gürbüzer, İlçe Başkanı Yaşar Türk, İlçe Kadın Kolları başkanı Suriye Akipek, İlçe gençlik kolları başkanı Uğur Şen katılımıyla teşkilat toplantısı düzenlendi. Prof. Günay “Yeni ilçe yönetimimize başarılar dilerim, bir önceki yönetimimize Zekayi Tunç’un şahsında teşekkür ederiz. Takip ettiğimiz yatırım ve projeler hakkında bilgi paylaştım. Doğal gaz için proje çalışmaları devam etmekte ancak sit alanları nedeni ile biraz hassas ilerlemekte. Proje tamamlandığı anda uygulanması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Bugün burada gerçekten bir heyecan, istek, başarma arzusu ve enerji görüyorum. Ana kademe, kadın ve gençlik kollarımız birlikte, omuz omuza. Bizler de size destek olmak için buradayız. En önemlisi 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanımıza desteğimizi vermek için buradayız ve bunun için sahalardayız. İlçe Başkanımız Yaşar Türk’ün başkanlığında verimli çalışmalara imza atacağınızdan şüphem yok, Allah yar ve yardımcımız olsun.” şeklinde konuşan Günay, teşkilat üyelerinin sorularını teker teker cevapladı ve devam eden yatırımlar hakkında detaylı bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim