AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, şeker pancarı kotalarının artırılmasına ilişkin resmi açıklama sonrası değerlendirmede bulundu. Günay, ‘’ Şehrimiz şeker üretiminde Türkiye’nin en üst sıralarında yer almakta. Bu sebeple şeker kotaları konusuna da büyük önem veriyordum. Bu kotanın artırılması konusunda çiftçilerimizden tarafıma ulaşan talepler oldu. Belediye başkanlarımız ile bu konu hakkında sürekli iletişim halindeydik. Ocak ayından itibaren dış ilçelerden tarafıma ulaşan ek kota ihtiyaç talepleri, Beylikova kantarına 240 çiftçimiz, Sivrihisar kantarına 588 çiftçimiz ek kota talebinde bulunmuş.’’ Şeklinde konuştu

TOPLAM 376 BİN TON

Günay ilçelere ayrılan kotalar ile alakalı, ‘’İlçelere ihtiyaçlarına binaen bu kotaların dağılımında durum şu şekildedir; Beylikova 23 bin ton, İnönü 3 bin, Seyitgazi 3 bin, Sivrihisar 39 bin, Yunusemre 2 bin, Çifteler 264 bin, Eskişehir 42 bin  olmak üzere toplam 376 bin tondur.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

RESMİ AÇIKLAMA İLE PAYLAŞIRIZ

Günay ayrıca, ‘’Bugüne kadar ilçelerimizi gerek bizzat ziyaret ederek gerekse belediye başkanlarımızla sürekli iletişimde olarak hiç yalnız bırakmadık. Elimizden geldiğince hemşerilerimizin ihtiyaçlarını gerekli mercilere her düzeyde aktardık ve aktarmaya devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmaları, girişimleri tabi bir noktada resmiyet kazanmadan çok paylaşmayı tercih etmiyorum. İlgili kurumdan gelen bilgiye istinaden şeker pancarı kotalarının hemşerilerimiz için, şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: TE Bilişim