AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, korona virüs karantina dönemi sonrası ziyaretlerine Çifteler ile devam etti. Milletvekili Emine Nur Günay ayrıca Çifteler için önemli bir müjdeyi de burada açıkladı. Prof. Dr. Günay “Bir süredir Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve TOKİ Başkanımız Sayın Ömer Bulut ile görüşmeler yapıyoruz. 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında ilçelerimizin talep ve altyapı durumunu değerlendiriyoruz. Bugün burada açıklıyorum, müjdeyi veriyorum. Çifteler İlçemizin sosyal konut sayısını 100’den 205’e  (2+1 olarak planlanan 141 konut 3+1 olarak planlanan 64 konut) çıkardık. Mevcut alan bu sayıdaki konuta izin veriyor, ayrıca ön talep sayısı bunu karşılıyor. Çifteler’de 3 Temmuz Cuma günü kura çekimi gerçekleşecek, konutların sahipleri belli olacak inşallah. Bu imkanı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a, desteğini esirgemeyen Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, yerel ihtiyaçları ön planda tutan ve hassasiyetle inceleyen TOKİ Başkanımız Sayın Ömer Bulut ve ekibine hemşerilerim ve ilçelerimiz adına teşekkür ederim. Çiftelerli hemşerilerime hayırlı olsun.” şeklinde açıklamada bulundu. Prof. Dr. Günay ayrıca İlçe Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan’ı ziyaret ederek, pandemi dönemindeki çalışmalar ve ilçenin mevcut durumu hakkında bilgi aldı. Bu dönemde gece gündüz özveriyle çalışan Vefa Destek Grubuna ve destek veren gönüllülülere teşekkür etti.

BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

Prof. Dr. Günay Çifteler Belediyesi’ni İlçe Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, İl Yönetiminden Ergin Gül, İlçe Başkanı Mustafa Yeşil ve Kadın Kolları Başkanı Serpil Can ile birlikte ziyaret etti. Belediye Başkanı Kadir Bıyık ve ekibinden ilçe hakkında bir brifing alan Günay, “Başkanımız ilçemiz ile ilgili planlarını ve projelerini paylaştı. İlçemizin marka değeri olan benim de defalarca değerini ön plana çıkarmaya çalıştığım Eskişehir’in Değeri Sakaryabaşı için adımlar atmış. Çok güzel bir proje olmuş, yürüyüş yollar, dalış klubü için yeni bir alan, ağaçlandırma çalışmaları, ana göletin temizliği, mesire alanının düzenlenmesi, ağaçlandırılması gibi birçok faaliyeti Belediyemizin imkanları ile hayata geçirmek için yol haritasını oluşturmuş ve bazılarınıda hayata geçirmiş. Sakaryabaşı’nda inşallah Nisan 2021’de çok daha farklı bir çehre ve turizm alanlarına kavuşmuş olacağız.” şeklinde konuştu.

MEVSİMLİK İŞÇİLERİ VE TOKİ ALANINI ZİYARET ETTİ

Günay, mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı bölgeyi ve TOKİ alanını Kaymakam Mehmet Uğur Arslan ve Belediye Başkanı Kadir Bıyık ile ziyaret etti. TOKİ sosyal konutlarının yapılacağı alan hakkında bilgi aldı. Daha sonra mevsimlik tarım işçilerinin konakladıkları alandaki durumu yerinde inceleyen Günay, çadırlarda yaşayan tarım işçileri ile sohbet etti ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. Günay “Çiftelerde ziyaret ettiğim alanda 1676 mevsimlik tarım işçisi yaşamakta. Pandemi döneminde tüm ilçelerimizdeki mevsimlik tarım işçilerimizin seyahati, konaklaması ve çalışma koşulları hakkındaki gelişmeleri yakından takip ediyorum, talep ve ihtiyaçları Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ilettim. Bakanlığımız genelgelerinde bu konulara değindi ve çözümler üretti. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Bakanlığımıza ilgi ve alakaları için teşekkür ediyoruz. Bugün burada gördüğümüz ihtiyaçları da Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız ile en kısa zamanda karşılamaya çalışacağız.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: TE Bilişim