Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Genel Kurulu'nun çevrimiçi toplantısına AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Prof.Dr. Emine Nur Günay da katıldı. Toplantıya katılan Almanya ŞansölyesiAngela Merkel AKPM Genel Kurulu’nda hitap ederken parlamenterlerin sorularını da yanıtladı. 

Bakanlığın projesini sahiplenen belediye başkanına tepki Bakanlığın projesini sahiplenen belediye başkanına tepki

Emine Nur Günay, toplantıyla ilgili paylaşımında, "10 saat aralıksız süren AKPM 2. gün oturumunda Şansölye Angele Merkel’e yazılı sorumuzu yönelttik, Avrupa’da yükselen yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslam karşıtlığı konusunda Almanya’nın dönem Başkanlığında ne tür politikaların uygulandığını sorduk" dedi. 

Günay toplantı ile ilgili ayrıca, "OECD’nin dijital ekonominin vergilendirilmesine ilişkin çalışması üzerine hazırlanan rapor görüşülüyor. Dönüşen ekonominin hukuksal altyapısının tartışılmasını çok önemli buluyorum" dedi. 

Günay, "OECD Genel Sekreteri Mr. Angel Gurria AKPM Genel Kurulu’na hitap etti. Özellikle pandemi döneminde dijital ekonominin öneminin artması ile dijital ekonominin vergilendirilmesine yönelik hazırlanan rapor hakkında görüşlerimizi paylaştık" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim