Geçtiğimiz günlerde İzmir'de annesi ve sevgilisi tarafından vahşice katledilen Eymen Bebeğin cenazesi Eskişehir'de defnedilmişti.

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu ve yönetim kurulu üyeleri Eymen bebeği kabri başında ziyaret ederek dualarla andı.

Eymen bebeğe yapılanlara duyarsız kalmayan İlçe Başkanı Çizmelioğlu yapmış olduğu açıklamada CHP belediyelerinin cenaze yol ücretleri ile nasıl mağduriyet yaşattıklarını bir kez daha vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Kendi öz annesi tarafından işkencelere maruz bırakılarak katledilen Eymen hepimizin yüreğinde büyük bir sızı yarattı. Yaşananlara duyarsız kalmak elde değil.

Minik Eymen'in küçücük bedeni CHP'li beledilerin sosyal belediyecilikten uzaklaşan kararları sebebiyle bir otomobil bagajında şehrimize getirildi. Bu ayıp büyükşehir belediyelerine yakışmadı.

İzmir büyükşehir belediyesinin yayınladığı bildiride ailenin böyle bir talebi olmadığını açıklamış. Cenazelerin şehir dışı nakillerinin kilometre başı ücretlendirileceği meclis gündemlerinde duyurulmuştu. Bu durum vatandaşlara hizmet anlayışından ve defaatle söylemlerinden düşürmedikleri sosyal belediyecilikten çok uzak durmakta.

Eymen'in acısı üzerinden siyaset yapmak doğru değil. Ancak yaşananlar bizlere bu konuşmaları yaptırmak zorunda bırakıyor. Tepebaşı Belediyesinin de almak istediği bu kararın hemşerilerimize yaşatacağı mağduriyetlerin farkında olmaları ve söz konusu ücretlendirmenin uygulanmaması için elimizden geleni yapacağımızı bir kez daha belirtmek isterim."

Editör: TE Bilişim