28 Mayıs 2021 tarihinde Eskişehir AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Yeni Hizmet Binası’na ziyaret gerçekleştirmiş olup yedi katlı binayı gezerek çeşitli incelemelerde bulundular. Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Yeni Hizmet Binası'nı tetkik eden heyet, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade’den bilgi aldı.

Avcı, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde Eskişehir İl Halk Kütüphanesi’nin yenilenmesi için gerekli adımları attıklarını, sonrasında da sürecin her aşamasında takipçi olduklarını’ belirtti.  Nabi Avcı, ‘Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Eski Hizmet Binası’nın 1968 yılından itibaren 750 m²’lik kullanım alanının ve mevcut bölümlerinin Eskişehir’in artan nüfusu, öğrenci potansiyeli, özellikle gençlerin kültür-sanat etkinliklerine ilgisi ve günümüzün değişen şartları göz önünde bulundurulduğunda ihtiyaçları karşılayamadığını’ da ifade etti.

Toplam kullanım alanı 7.651 m² olan Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Yeni Hizmet Binası’nın önceki binaya göre on katı büyüklüğe sahip olup,  yeni katlar ve bölümler de eklenerek yapıldığını aktaran Nabi Avcı, Oyuncak Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Görme Engelliler Kütüphanesi, İşitme Engelliler Kütüphanesi, Kent Kitaplığı, İnternet Bölümü, Cep Sineması, Süreli Yayın Bölümü, Konferans, Toplantı, Sergi Salonları, Hobi ve Sanat Atölyeleri ile Eskişehirli hemşehrilerimiz için cazip bir sosyal merkez olacağının müjdesini verdi.

Millet Bahçesi manzaralı, merkezî konumu ve ferah alanı ile Eskişehirlilerin istifadesine sunulacak olan Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Yeni Hizmet Binası’nın, “her yaştan ve her düzeyden okuyucuya hitap edecek şekilde tasarlandığını; özellikle dezavantajlı grupların ön planda tutulduğunu” söyleyen Avcı, 128.133 adet okuma materyali ile kütüphanenin daha çok kullanıcıya ve üyeye ulaşacağını da sözlerine ekledi.  

“Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Yeni Hizmet Binası’nı bir an önce halkın hizmetine sunmak için yoğun gayret gösterildiğini, ancak biraz daha sabır ve anlayış talep ettiklerini” söyleyen Avcı, ziyarete katılan heyete, kütüphane yöneticileri ile çalışanlara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.  

Zihni Çalışkan’dan İnönü’ye ziyaret Zihni Çalışkan’dan İnönü’ye ziyaret

Ziyaretin bitiminde, Nabi Avcı, Emine Nur Günay, Erol Ayyıldız, Zihni Çalışkan ve beraberlerindeki heyet, görevliler ve çalışanlar ile hatıra fotoğrafları çektirdiler.

 

Editör: TE Bilişim