Gazeteci Bahri ÖZIŞIK geçtiğimiz gün yazdığı köşe yazısında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi hakkında sert eleştirilerde bulunarak, belediye içinde büyük sıkıntılar olduğunu iddia etti. İşte o yazı:

“Soru 1 -

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yol işleri Daire başkanı Soner ÖZKAN 'a bağlı olan yol işlerinde görev yapan bir personelin yakını olarak çalışan , Seyitgazi yolunda ki asfalt şantiyesinde dikimi, içimi, satışı vs. yasak olan HİNT KENEVİRİ dikerek, yetiştirdi mi, yetiştirmedi mi?

Dikilmesi, yetiştirilmesi mi, satışı vs. Kint Keneviri bir Kamu kurumunda hangi maksatla yetiştirilir, hiç bir idareci yok mu burada. Bu idareciler personellerle uğraşmaktan başka şeylerle ilğilenmiyorlar mı yoksa ? Bir devlet Kurumunda uyuşturucu madde nasıl yetiştirilebiliyor?

Soner ÖZKAN, Belediyenin tahsis etmiş olduğu logosuz aracı özel işlerinde kullanmaya devam etmektedir. Devletin aracının benzinini migrosa alışverişe gidip gelmekte kullanırken, kendi arabası km bile yapmamaktadır. Kanuna göre Belediye başkanı haricinde kimseye araç tahsis edilemezken, bu rahatlık nereden gelmektedir.

Soner ÖZKAN ve Aytaç ÖZKAN 'ın bu kadar olayını gözler önüne çıkarttıktan sonra, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bu kişiler için soruşturma başlatıp, Cumhuriyet Baş Savcılığına sevketmişlermidir ? Yoksa hala korumaya devam mı etmektedirler. Veya neden korumaya devam etmektedirler, göbek bağları nedir merak ediyoruz?

Soru 2 -

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı, Eski Genel Müdürü Suat BALCI, Ömer Harun KUŞAKOĞLU yu, Büyükşehir Belediyesinin şirketi olan Espark A.Ş. üzerinden, Sarı Sungur Köyünden, Suat BALCI ya Hediye verdiği Arsa karşılığında, Taşeron olarak işe alıp, Memurların, işçilerin başına Koordinatör sıfatıyla, amir olarak verip, ona bir oda, bir bilgisayar ve araba tahsis etmişmidir, etmemiş midir ? Bu kişi ile birlikte, bir çok yolsuzluğa imza atılmakta mıdır, yoksa atmamakta mıdır ?

Yoksa, Genel müdür Suat BALCI, atadığı Koordinatör Ömer harun KUŞAKOĞLU 'na , her şeyde imza yetkisi vererek , suç ortağı yaparak, kendini mi korumaya çalışmaltadır.

Soru 3 -

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı, Eski Genel Müdürlüğünde, Suat BALCI nın işe aldırdığı, Su kanal işletme daire başkanı Ali hikmet CANSEVER, Devletin sunmuş oldugu yasaga ragmen devletin aracıyla evine özel işlerinde kullanıyor ve İşe saat 08:00 gelmesi gerekirken saat 11 -13 arası alkollü olarak gelmektedir. Neden alkollü olarak işe geliyor. Onu da irdeleyelim.

Su kanal işletme daire başkanı ali hikmet CANSEVER ve Cem GÖLPEK ikisinide Suat BALCI işe aldı, ikiside porsuk ve köy yolları çalışmalarında devletin paralarını yoksa, barda pavyon gibi eğlence mekanlarında mı harcamaktadırlar ?

Su kanal işletme Daire başkanı Ali hikmet CANSEVER, atölyeler şube müdürü Hacı ali ve araç sigortalarıyla uğraşan ihalelerine giren Cem GÖLPEK, bu 3 lü ekip, ramazandan önce devletin aracıyla sigortadan aldıkları komisyonlarla her gece bar, pavyon eğlence mekanlarından çıkmamaktadırlar. Suat BALCI ayrı, bu üçlü ayrı ayrı porsuk ihalesinden para aldıkları doğrumudur, değil midir?

Soru 4-

Bu yaz ilk porsuk temizliği yapımında sadece Eski Genel Müdürlüğünün kepçeleri  çalışmıştı ve bitmiş olan porsuk temizligine tekrardan mutahitlere verildi. Ama hiç bir sekilde mutahit ortada çalışırken görülmedi. Bitmiş işe tekrar tekrar para ödenerek, Belediye zarara uğratılmaktadır. Bu işlerin Suat BALCI ve ekibi, su kanal işletme Daire başkanı Ali hikmet CANSEVER adı altında yapıldığı doğrumudur.

Bunun yanında eski genel müdürlüğü içindeki kaldırım yapımın da, araç gereçler olmasına rağmen, 50 milyara kaldırımların saglam olmasına rağmen mutahitlere verilerek buradanda büyük yolsuzluk yapılmış mıdır, yapılmamış mıdır. Ayrıca mütehit kaldırıma hiç bir iş yapmadığı halde neden kaldırımlar tekrar mütehite verilmektedir.

Soru 5 -

Ulaşım Daire Başkanlığında Aytaç ÖZKAN 'ın adamı olarak çalışan Hüseyin GÜL isimli şahış, Belediye ye şöför olarak işe alınacak kişilerin direksiyon mülakat sınavlarına girdiği için işe alınacak kişilerden 2 - 6 bin TL arasında rüşvet aldığı , Kendisine pandemi sürecinde bir şişe viski veya rakı alan şöförleri iyi olan hatlara verdiği, onları kayırdığı, Resmi plakalı araç ile Yıldıztepe de ki evinden alınıp, eve bırakıldığı, pandemi olmadığı zamanlarda ise gece alkollü bir şekilde alkollü eğlence mekanlarından alıp, evine bırakıldığı doğru mudur, değil midir ?

Bir işçinin bile bu kadar hükümranlık sürdüğü bir belediye de hiç denetleme, kontrol yok mudur. Daha üsttekiler kim bilir neler yapıyordur diye sorduğunuzu düşünüyorum. Bunları da sırayla tek tek yazacağız.

Devletin yetkili organlarını göreve davet ediyor, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde bu kadar büyük olaylar dönmesine rağmen hiç bir basının bir şey yazmamasına hayretle karşılıyor, bu araştırmaların yapılarak Devletimizin gereğini de yapmasını bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim