Eskişehir’de üretim gerçekleştiren ve son dönemde ihracatı ile aldığı kalite belgeleriyle sektörde önemli bir oyuncu haline gelen Albayrak Makine Elektronik, raylı sistemler alanında önemli bir başarıya imza attı.

Firma, tasarım ve imalatını gerçekleştirdiği ‘Yerli Peron Ayırıcı Kapı Sistemlerini’ yurt dışına ihracat başarısını gösterdi.

Belarus Cumhuriyeti’nin (Beyaz Rusya) Minsk şehrindeki metro için dört istasyonluk Peron Ayırıcı Kapı Sistemi teslimatını 2019 yılı sonunda tamamlayan Albayrak, 2020 yılı başından itibaren montaj sürecinde de Minsk Metro İşletmesine desteğe devam etti.

Şirketin Genel Müdürü Gürhan Albayrak, “Covid-19 salgını nedeniyle yurt dışı uçuşların durdurulmasına rağmen bu süreçte Eskişehir Valiliği ve Belarus Ankara Büyükelçiliğinin destekleriyle yurt dışına çıkış için gerekli izinleri alabildik. Firmamız çalışanları Minsk’e ulaştı ve programa uygun şekilde çalışmalarına devam etmekte. Eskişehir’de üretip şehrimizin bu alanda da marka olması ve bilinirliğini arttırmak için çalışıyoruz.” dedi. 

Editör: TE Bilişim