AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, şehit yakınına küfür ettiği için büyük tepki toplayan İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Eskişehir Büyükşehir Meclisi’nde kınama önerisinin oy çoğunluğuyla reddedilmesine sert tepki gösterdi.

 

Başkan Çalışkan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kendilerine Millet İttifakı diyenlerden millet adına aynı hassasiyeti beklerdik. AK Parti ve MHP Büyükşehir Belediye meclis üyelerinin, şehit ailesini hep birlikte kınayalım teklifi CHP’li belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin çoğunluk oyu ile red edildi.

İYİ Parti ve CHP ittifak ortağı iki parti. Biz buna rağmen şehit ailesine dil uzatmanın, böylesi sözler söylemenin kendileri tarafından da kınanacağını düşündük. Grup başkan vekilimiz ortak kınama bildirelim teklifinde bulundu.

Bu teklif CHP’li belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin oy çoğunluğu sebebi ile red edildi.

Böyle bir sözü kınamak için ‘insan’ olmak yeter. Ayrıca bir görevlendirmeye gerek duyulmaz. CHP’li belediye başkanınca bu bizim görevimiz değil denmesi artık sözün bittiği yerdir.

Bakanlığın projesini sahiplenen belediye başkanına tepki Bakanlığın projesini sahiplenen belediye başkanına tepki

Biz bazı değerlerin milletimizin ortak değerleri olduğunu, her türlü ideolojiden ari olarak korunması gerektiğine inandık. Ailenin hele bir de şehit ailesi ise dokunulmaz olduğuna inandık. Şehit ailesine dil uzatan İYİ Partili milletvekili en ağır kınamayı sonuna kadar hak ediyor.

Bu kınamaya katılmaktan dahi imtina edilmesi bizim için sözün bittiği yerdir.”

Editör: TE Bilişim