AK Parti Eskişehir İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ile bir araya gelerek pandemi sürecinde esnafa verilen destekler ve taleplere ilişkin istişarelerde bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, dünyanın adeta sınav verdiği pandemi sürecinde, milletin sesine ve taleplerine kulak veren bir yaklaşım sergilediklerini hatırlatan Başkan Çalışkan, “Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ekrem Birsen ile bir araya gelerek bu zorlu süreçte esnaf kardeşlerimiz için daha fazla ne yapabilirizi konuştuk. Son durumu değerlendirdik” dedi. 

 

Esnaf ve sanatkarlara destekler devam ediyor

Esnaf ve sanatkarlara desteğin devam edeceğini belirten Başkan Çalışkan, “Hükümetimiz tarafından darda olan esnafa fatura ve kira ödemelerine ilişkin hibe destekleri devam ediyor. Destekler kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde yıllık %4 faiz oranıyla kullanılan kredi hem çok kolay alınabiliyor hem de düşük maliyetli olması açışından esnafımızı memnun ediyor. Ayrıca 7256 sayılı kanunla yürürlüğe giren SGK, maliye ve diğer kamu kurumlarına ilişkin borçların yapılandırılması nedeniyle de esnafımızdan olumlu dönüşler aldık. Bugün olduğu gibi her zaman esnaf ve sanatkarlarımıza destek olacağız, bize iletilen sorunları yetkili mercilere iletmeye devam edeceğiz. Nazik ziyareti için Ekrem Birsen’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Ekrem Birsen ise şunları söyledi: “Dünya ve ülke olarak zor bir dönem geçiriyoruz. Son açıklanan hibe ve kredi destekleri her dönem olduğu gibi esnaf ve sanatkarlarımız için can simidi olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Başkanımıza da misafirperverlikleri için ayrıca teşekkür ederim. İnşallah bu zor günler en az hasarla geride kalacak.”

Editör: TE Bilişim