AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir'deki kadın girişimcileri ziyaret etti

Zihni Çalışkan’dan İnönü’ye ziyaret Zihni Çalışkan’dan İnönü’ye ziyaret

Günay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kadın girişimcilerimizle gurur duyuyoruz. Onların girişim hikayelerini, karşılaştıkları zorlukları ve önerilerini dinledik. OECD 35 ülke 2020 ortalaması yüzde 7.9 iken Türkiye’de istihdamda olan kişilerin yüzde 8,7’si işçi çalıştırmayan serbest meslek sahibi kadınlar" dedi.

"Eskişehir Cam Alüminyum" kurucusu Lütfiye Gürer’i işyerinde ziyaret eden Günay, "İşletmede 17 kişi istihdam ediliyor, ailece çalışıyorlar, ihracat yapıyorlar. Tam bir başarı hikayesi. Sektörde yaşadıkları sorunları anlattı, önerilerini paylaştı" ifadelerine yer verdi.

Günay'ın bir sonraki durağı da yazıcı tamiri yapan ve bu alanda tek olan Melahat Tunçyürek oldu. Tunçyürek, Prof.Dr. Emine Nur Günay'a mesleği hakkında bilgiler verirken şunları kaydetti: "Yazıcı tamirinden, kartuş ve toner dolumuna kadar bu meslekte 10 yılı geride bıraktım ve tamir edemeyeceğim bir yazıcı yok."

"Fikrim Geleceğim Programı" ile Kadın Girişimcilik Eğitimi alan ve evde yaptığı dikişleri bir işletmeye dönüştüren Dilşat Çaytuna'yla da bir araya gelen Günay, el emeği ve geri dönüşümden yararlanılarak yapılan ürünleri gezdi.

Ayrıca Fikrim Geleceğim Programı'na katılmış ve hayallerini gerçekleştiren bir diğer kadın girişimci olan, çikolata ve içecek atölyesi işleten Dilek Yaman'ı da ziyaret eden Günay, hem üretim hem de atölye çalışmaları yapılan işletmeyi başarılı bularak bütün kadın girişimcilerin yollarının açık olmasını temenni etti.

Editör: TE Bilişim