80 SAATLİK KISITLAMA BU AKŞAM BAŞLIYOR

2020'yi kısıtlamalar ile geride bırakacağız. Koronavirüs nedeniyle uygulanacak sokağa çıkma yasağı bu akşam saat 21.00'de başlayacak. Yasak hafta sonunu da kapsayacak, pazartesi sabah 05.00'te sona erecek.

Yeni yılın ilk günü olan yarın İslam alemi için oldukça önemli olan Cuma namazı belirlenen şartlar doğrusunda kılınacak. Buna göre; vatandaşlar evine en yakın camide, koronavirüs kurallarına riayet ederek ibadetini yerine getirebilecek.

Alınan tedbirlerin eksiksiz ve süreklilik taşıyacak şekilde uygulanması bu başarının devamı açısından büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede; 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00'da başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00'de tamamlanacak şekilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması sırasında 1 Ocak 2021 tarihinde Cuma namazına gitmek isteyen vatandaşlarımızın temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet etmek ve araç kullanmamak kaydıyla ikametlerine en yakın camiye gidip gelebilmelerine karar verilmiştir"

Kararda, "Belirtilen esaslar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

EV, VİLLA, OTEL GİBİ YERLERDE SIKI DENETİMLER OLACAK: PARTİLER YASAK

Koronavirüs salgınının kontrol altında tutulabilmesi için, yılbaşının izole şekilde geçirilmesi büyük önem taşıyor. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı, jandarma, polis, bekçi ve zabıtaları ile teyakkuzda olacak. Evlerde, villalarda parti düzenleyenlere ceza kesilecek, bir araya gelmelere izin verilmeyecek. Otellerin de müzikli organizasyonları yasak. Ayrıca bir araya gelinecek organizasyonlara otellerde de izin verilmeyecek.

RESTORANLAR VE LOKANTALAR PAKET SERVİS YAPABİLECEK Mİ?

Restoranlar ve lokantalar bu süreçte gel-al hizmeti veremeyecek. Ancak paket servisler sabah 10.00 ile gece 00.00 arasında sürecek. Kısıtlama boyunca 00.00'a kadar sipariş verilebilecek.

MARKETLER VE BAKKALAR İÇİN NASIL BİR UYGULAMA OLACAK?

Marketler ve bakkalar gıda tedariki sağlamak amacıyla açık olacak. İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer alan bilgilere göre; saat 10.00 - 17.00 saatleri arasında market ve bakkalardan yürüyerek alışveriş yapılabilecek. Araçla dışarı çıkmak ise yasak.

FIRINLAR KISITLAMA BOYUNCA DA HİZMET VERECEK

Kısıtlamadan muaf olan bir diğer sektör ise fırınlar olacak. Vatandaşların gıda teminini sağlamak amacı ile fırınlar bu süreçte hizmet vermeyi sürdürecek.

ECZANELER AÇIK OLACAK MI?

Eczaneler 1 Ocak tarihinde resmi tatil nedeniyle kapalı olacak. Bu süreçte hizmet nöbetçi eczaneler vasıtasıyla verilecek. Cumartesi günü eczaneler 17.00'ye kadar hizmet verecek. Pazar günü yine nöbetçi eczaneler çalışacak.

Hastanelerde de bu süre zarfında sadece acil bölümleri hizmet verecek.

TOPLANMA ALANLARINA TURİSTLER DE GİREMEYECEK

Bugün saat 21.00'den 1 Ocak saat 10.00'a kadar il ve ilçe merkezlerinde toplanma ve kutlama alanları olarak bilinen cadde, bulvar veya meydanlara yabancı turist girişleri de yasak olacak.

Editör: TE Bilişim