Sevgililer Günü için çiçek almayı planlayanlara uyarılarda bulunan çiçekçi Metin Alkan, "Gözünüz ile gördüğünüz ve güvendiğiniz yerden çiçek alın. Sonra pişman olmayın" dedi.
14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla en çok tercih edilenler arasında çiçek geliyor. Sevdiklerine çiçek göndermek isteyenler, bugünde hayal kırıklığı ile karşılaşabilir. İnternet üzerinden güvenilmeyen adreslerden alınan çiçekler sevgiliniz ile aranızı bozabilir. Güvenerek aldığınız ve gösterişli sanılan çiçeklerin aksine, sevgilinize küçük ve gösterişsiz çiçekler gönderebilirsiniz. Bu konuda uyaran çiçekçi esnafı 14 Şubat Sevgililer Günün kötü geçmesini istemeyenlerin mutlaka görerek veya güvendikleri yerlerden çiçek almaları gerektiğini vurguluyor.

“İnternetten alırken ölçülere, boyutlara, adetlere dikkat edin”
14 Şubat'ta sayılı günler kala hazırlıkları hızlandırdıklarını belirten çiçekçi esnafı Metin Alkan, özel günde internet üzerinden çiçek siparişinin verilmesi yerine herkesin güvendiği yere giderek, alması gerektiğini söyledi. Özel günlerin özel çiçeklerle kutlandığını hatırlatan Alkan, “Herkes bildiği güvendiği yerden alsın. Alışverişini ona göre yapsın. Çünkü çok şey duyuyoruz. İnternet çok güzel bir şey, doğru. Gittikçe de kullanımı yayılıyor. Ama bir vatandaş internetten çiçek alırken fotoğraftaki görsellerin ölçülerine dikkat etsinler. Daha sonra çok esprili yaklaşımlarla çok güzel şeyler de duyuyoruz. Güzel derken yanlış anlaşılmasın. Benim hoşuma giden şeyler. Neden? ‘Abi böyle böyle sipariş verdim, gelen bardak kadar bir şey gibi’. Bu yüzden, internetten alışveriş yaparken ayrıca dikkat etsinler ölçülere, boyutlara, adetlere her türlü. Çünkü görselle gelen siparişler arasında çok farklar oluyor maalesef” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim