Eskişehir Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından yetim ve öksüz çocukların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için açılan ve bu yıl ikincisi düzenlenen “Her Tablo Bir Umuda Dönüşsün” sergisi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Alanı’nda açılışını yaptı.

Öğrencilerin yaklaşık 1 yıldır çizdikleri resimleri yetim çocuklara bayramlık giysi ve çeşitli hediyeler alabilmek için açtıkları sergi, ziyaretçilerine kapılarını araladı. Yaklaşık 20 öğrencinin hazırladığı toplamda 60 çalışmayla açılan sergiden elde edilecek gelirle Ramazan Bayramı öncesinde yetim ve öksüz çocukların mutlu edilmesi hedefleniyor. Çamlıca Kız AİHL Görsel Sanatlar Öğretmeni Duygu Mıstıloğlu ve öğrencileri tarafından düzenlenen sergi, sanatsever tarafından ilgiyle karşılanırken eserler arasında tuval üstüne akrilik boya, hat, ahşap obje boyama ve vitray boyama gibi farklı çalışmalar yer aldı. Serginin açılışına Tepebaşı Kaymakamı Dr. Erdinç Yılmaz ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer Karaca da katıldı.

“Çocukların yüzünde bir gülümseme oluşturabilirsek ne mutlu bize”

Düzenlenen etkinlik ile ilgili görüşlerini aktaran Çamlıca Kız AİHL Görsel Sanatlar Öğretmeni Duygu Mıstıloğlu, “Bu çalışmamız yıl sonu sergisi. Aynı zamanda bir projeye dönüşen bir sergi çünkü geçen sene ilkini gerçekleştirmiştik, bu sene de ikincisiyle devam ediyoruz. Sergide yapılacak satıştan elde ettiğimiz gelirle öksüz, yetim çocuklarımıza bayramlık kıyafet almayı hedefliyoruz. Ayrıca çocuklarımızla birlikte kendi öğrencilerimizin de aileleri dahil olmak üzere bir iftar yemeği vereceğiz. Tabii ki işlerimizin, çalışmalarımızın beğenilmesini amaçlıyoruz. Hedefimize ulaşabilmek için de iyi bir satış olmasını istiyoruz. Çünkü o küçük çocukların yüzünde minik bir gülümseme oluşturabilirsek, biraz olsun onların hayatına dokunabilirsek ne mutlu bize. Öğrencilerimiz bu amaçla çok çalıştılar. Çok detaylı geleneksel sanatlarımızı içeren çalışmalarımız da var” ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha