Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından tertib edilen 40 Ayet ve Meali Ezbere Okuma Yarışması Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi Konferans salonunda yapıldı.

Düzenlenen yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Özdemir, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, İl Müftü Yardımcısı Dilaver Şahin, Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Adil Şen, öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.

Geç saatlere kadar devam eden program; Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Yunus Emre İmam Hatip Lisesi ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler dinlendi. Yarışma, izleyiciler tarafından büyük ilgi ve takdir topladı.

Yarışmaya 8 öğrenci katılırken, jüri üyelerinin değerlendirmeleri neticesinde birinciliği 11’inci sınıf öğrencisi Enes Badır, ikinciliği 10’uncu sınıf öğrencisi Alper Emir Arslan, üçüncülüğü ise yine 10’uncu sınıf öğrencisi Sejjad M. Alsıraj aldı. Yarışmada birinci olan öğrenciye Umre seyahati ödülü ile takım elbise, gömlek ve kitap seti, ikinci olan öğrenciye yarım altın ile 1 takım elbise, gömlek ve kitap seti, üçüncü olan öğrenciye çeyrek altın ile 1 takım elbise, gömlek ve kitap seti verildi. Yarışmaya katılan diğer öğrencilere ise 1 takım elbise, gömlek ve kitap seti hediyeleri ile ESİMDER’den 4 ay süreli 150 lira burs hediyesi verildi. Okul Müdürlüğü olarak organizasyona destek veren tüm resmi ve özel kuruluşlar ile sponsorlara, emeği geçen tüm idareci, öğretmen, öğrenci ve veliler ile katılımcılara teşekkür edildi.
Kaynak: iha