Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi (İBF) İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin hazırladığı “Sınır Tanımayan Zihinler” projesi kapsamında “Gençlerle Gelecek Paneli” düzenlendi.

ÜYEP öğrencilerine yönelik düzenlenen panel, İBF Frig Salonu’nda gerçekleştirildi. Gelecek Araştırmaları Enstitüsü Kurucu Ortağı Coşkun Dolanbay ve Mars Kampı Lideri Murat Şen’in konuşmacı olarak yer aldığı panele çok sayıda ÜYEP öğrencisi ve velileri katıldı. İBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Taşçı ve Arş. Gör. Nihan Şengöz’ün öncülüğünde hazırlanan proje yüksek zekalı çocuklara ilham veren etkinlikler düzenlemeyi amaçlıyor.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Deniz Taşçı, eğitimle her sorunun çözülebileceğine inandıklarını ve bu projede yüksek zekalı öğrencilere ilham vermeyi amaçladıklarını dile getirdi. Öğrencilerin birtakım halinde çalışma becerisini geliştirmek için her yıl bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirten Prof. Dr. Taşçı bu yılki projeye ilişkin, “Yüksek zekalı ve üstün yetenekli çocuklarımıza hem bir tanı koymak hem de bu tür çocukların dahil olduğu çalışmaları halka duyurmak için böyle bir proje hazırladık. Bu projede yer alan öğrencilerimize, ÜYEP öğretim görevlilerine ve etkinliğe katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

Gelecek ile ilgili farklı alanlarda araştırmalar yapan ve bu çalışmaları paydaşlarıyla paylaşarak onları çalışmalarının içine dahil etmeyi amaçlayan Gelecek Araştırmaları Enstitüsü’nün Kurucu Ortağı Coşkun Dolanbay, farkları oluşturanların veliler olduğunu ve onlar farkında olduğu zaman çocukların daha ileriye gittiğini vurguladı. Herkesin belli bir hedefin peşindeyken akıl ve bilimden yana olması gerektiğini ifade eden Dolanbay, “Akıl ve bilimi kendimize önder olarak almazsak ileriye gidemeyiz. Çünkü hiçbir faaliyet bunlar olmadan kalıcı olmaz” şeklinde konuştu.

Sahip olunan düşünce yapısını yukarıya doğru taşıyarak neleri değiştirebileceklerini öğrencilere gösteren Coşkun Dolanbay, “Gelecek hakkında fikir sahibi olmak çok önemli. Bu yüzden arzu ettiğiniz geleceği oluşturmak için bugünden çalışmalısınız” dedi. İnsanların 50 yıl sonra nasıl bir ortamda bulunacakları ve nasıl bir dünyada yaşayacaklarıyla ilgili ÜYEP öğrencilerinin fikirlerini alan Dolanbay, öğrencilerin fikirlerinden yola çıkarak eğitimin, tarımın, teknolojinin, enerji üretiminin ve sağlık alanlarının gelecekleriyle ilgili bilgileri paylaştı.

Geçmişteki teknoloji ile günümüz teknolojisini kıyaslayarak insanların hayatının ne ölçüde değiştiğini gösteren Mars Kampı Lideri Murat Şen, insanların hayatındaki sorunları çözmeleri için öncelikle kendi yaşamlarındaki zor gelen unsurları değiştirmeleri gerektiğini vurguladı. Uygulamalı eğitimle gençlere ilham vermeyi amaçladıklarını belirten Şen, “Yapmanız gereken bilgiye nasıl ulaşacağınızı öğrenmek ve geleceğiyle ilgili hiçbir fikir sahibi olmadığınız dünyaya hazırlıklı olmak. Bir şeyi biliyor olmak hayatınızda çok fazla şeyi değiştirmeyecektir. Fakat bir şeyin bilgisine nasıl ulaşacağınızı ve onunla ne yapacağınızı bilmek hepinizin hayatını daha ileri götürür” diye konuştu.
Kaynak: iha