Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

Şenocak, mesajında, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının, toplumda engellilikle ilgili duyarlılık oluşturulmasının yanında, engelli vatandaşların sorunlarının gündeme getirilmesini ve çözümler üretilmesini de amaçladığını vurguladı. Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak mesajının devamında şu sözlere yer verdi:

“Toplumumuzun önemli bir bölümünü oluşturan engelli insanlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak ve onları toplumla bütünleştirecek tedbirler, mutlaka hayata geçirilmelidir. Aileleri de dikkate alındığında çok geniş bir toplum kesimini oluşturan engelli insanlarımızın; sağlık, mesleki eğitim, ulaşım, istihdam, kültür ve sanat alanlarında psikolojik ve sosyal bakımdan desteklenmeleri gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımıza halen sunulmakta olan hizmetler de daha ileri seviyelere taşınmalıdır. Bugün engelli olmayan kişinin, yarın engelli haline gelmeyeceğinin garantisi yoktur. Bizler, bu gerçeği unutmadan, engelli insanlarımızın sorunlarını kendi sorunlarımız gibi kabul ederek, engellilerimizin sorunlarına çözüm bulmanın bir vatandaşlık ve insanlık vazifesi olduğunu daima hatırlamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası’nı kutluyor, haftanın toplumumuzda engelli insanlarımızın sorunları karşısında hassasiyet ve bilincin artmasına katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum.”
Kaynak: iha