Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı “Yıl Sonu Sergisi” Güzel Sanatlar Fakültesi galerilerinde açıldı.

Serginin açılışına Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Ferhan Odabaşı ve Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Necla Coşkun’un yanı sıra çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı. Serginin açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Ferhan Odabaşı, üniversite gençliğinin dünyaya hâkim olabilen insanların oluşturduğu bir topluluk olması gerektiğine dikkat çekerek, “Sizler, çağımızın öğretmenleri olacaksınız ve gençlere kendi düşüncelerinden hareketle bir şeyleri kurgulayabilmelerinin mutluluğunu yaşatacaksınız. Bu olanakları gençlerimize tanıdığınız takdirde bunun mutluluğunu sizler de yaşayacaksınız” dedi. Prof. Dr. Odabaşı ayrıca öğrencilere, sanat alanı da dâhil olmak üzere hiçbir şekilde kopyacı olmamaları gerektiği uyarısında bulunarak özgün olmalarını tavsiye etti.

"Öğrencilerimiz çok güzel işler yaptılar"

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Necla Coşkun ise sergiye ilişkin görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Sergimiz, 4’üncü sınıfa kadar olan bütün öğrencilerin çalışmalarını kapsıyor. Yağlı boyadan baskı çalışmaları ve grafik işlerine kadar geniş bir yelpazesi var. Sergimizi, tüm bölüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katkılarıyla gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz çok güzel işler yaptılar. Hepsine emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, kendileriyle gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum.”

Sergide eseri bulunan öğrencilerden Seher Sevindik ise böyle bir etkinlikte çalışmalarının sergilenmesinin güzel bir duygu olduğunu belirterek, “Emeklerimizin insanlar tarafından takdir görmesi ve beğenilmesi bizi mutlu ediyor. Hocalarımızla birlikte güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Emeklerimizi somut bir şekilde bu sergide görmek bize güven veriyor. Mesleki yeterlilik olarak da bu çalışmaların bize çok şey kattığını düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: iha