Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İktisat Bölümü öğrencileri Selen Serenay Silvan ve Kübra Yeşilyurt çalışmaları ile Ege ve Pamukkale Üniversiteleri tarafından düzenlenen kongrelerde çeşitli ödüllere layık bulundu.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ve ESOGÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Abdullah Mesud Küçükkalay, başarılarından dolayı Selen Serenay Silvan ve Kübra Yeşilyurt’u ESOGÜ Rektörlük makamında teşekkür belgesi takdiminde bulunarak kutladı.

Öğrencilerden Selen Serenay Silvan, Pamukkale Üniversitesi İİBF Genç Ekonomistler Kulübü’nün 19-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında çevrim içi düzenlediği 4. Uluslararası Genç Ekonomistler Öğrenci Kongresi’nde, Doç. Dr. Hüseyin Naci Bayraç’ın danışmanlığında hazırladığı “Türkiye ve Güney Kore Ekonomik Büyümesinin Sofistike Sektörler Üzerine Test Edilmesi: Ar-Ge ve Tarımın GSYİH İçerisindeki Payının Zaman Serilerinde VAR Modeli Analizi (1960-2019)” başlıklı tezi ile altın kategorisi ödülüne layık bulundu. Selen Serenay Silvan, Ege Üniversitesi İİBF tarafından 27-28 Mayıs 2021 tarihlerinde çevrim içi düzenlenen 23. Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi’nde yine Doç. Dr. Hüseyin Naci Bayraç’ın danışmanlığında hazırladığı “Dijital Tüketimde Türkiye: Bir Anket Çalışması” başlıklı çalışma ile lisans kategorisinde birincilik ödülüne layık bulundu.

600 litre etil alkol ele geçirildi 600 litre etil alkol ele geçirildi
Kübra Yeşilyurt ise Pamukkale Üniversitesi İİBF Genç Ekonomistler Kulübü’nün 19-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında çevrim içi düzenlediği 4. Uluslararası Genç Ekonomistler Öğrenci Kongresi’nde, Doç. Dr. Oytun Meçik’in danışmanlığında hazırladığı “Kadınların İşgücüne Katılımını Etkileyen Faktörler” başlıklı tezi ile bronz kategorisi ödülüne layık bulundu.

Kaynak: iha