Eskişehir Sanayi Odası’nda (ESO) “Uluslararası E-Ticaret ve Dijital Pazarlama” paneli gerçekleştirildi.

Google’ın üst düzey yöneticilerin katılımıyla yeni ve uluslararası pazarlara açılmanın yolları, panelde detayları ile açıklandı. Çok sayıda iş insanının katıldığı panelin açılışında konuşan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Odak noktamızı dünya ile daha rekabetçi yarışa çevirmemiz gerekiyor. Bu anlamda ESO olarak ciddi çalışmalar yapıyoruz. Hazırladığımız gelecek vizyonu içerisinde de dijitalleşmeyi önemsedik ve bu kapsamda ESO Portal uygulamasını hayata geçirdik. Yakın bir zamanda üyelerimizi dijital ortama taşımak için zaman ve efor harcayıp yatırım yapacağız. Şirketlerimizin güncel bilgileri ve ne iş yaptıklarını görmeniz için detayları ile birlikte görebileceğiniz bir proje yaptık. Sektörel olarak bilgilere buradan ulaşabileceksiniz” ifadelerini kullandı.

ESO’dan bir ilk daha

ESO ve Google Türkiye ortaklığı ile gerçekleştirilen panelde konuşan Başkan Celalettin Kesikbaş, Eskişehirli sanayiciler için yepyeni bir projeyi daha hayata geçireceklerini açıkladı. Kesikbaş, “Eskişehir sanayisi için hem tanıtım hem de satış anlamında yeni bir nefes getireceğini düşündüğümüz çok özel bir projeye daha başlıyoruz. Sanayicilerimizin ürünlerini pazarlayabileceği, satışını yapabileceği bir portal. Daha detaylı açıklamaları önümüzdeki günlerde paylaşacağız” diye konuştu.

Sanayiciler e-ticarette yer alacak

Panelde dijital platformlara geçiş yapacak sanayicilere tavsiyelerde bulunan ve yeni gelişmeleri açıklayan Google Türkiye Yeni İşler Pazar Yöneticisi Emrah Akyürek, “Dijitale yeni geçiş yapıyorsanız lütfen potansiyel ve büyüme konusunda mutlaka uzman birilerine ulaşın. Globale göre dijitale girişte geç kaldık ancak Türkiye’deki büyük firmalar son 3-4 yılda dijitale geçiş yaptı, yani halen dijitalde hedeflediğiniz şekilde yer alabilirsiniz. Dijital varlığınızda ki tanıtım ve stratejilerinize yönelik araçları ve trendleri mutlaka kullanın” dedi.

"Mobil uygulamaları etkin kullanın"

Panel konuşmacılarından EnŞirket Reklam Danışmanlık Yöneticisi Can Akalın, yeni çağda bireylerin mobil araçlar, tablet ve bilgisayarlar ile internet kullanımının yaygınlaşması ile dijital pazarlamanın da etkin yönetilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bu anlamda sanayicilerin kendi tanıtımları ve ürün satışlarını gerçekleştirebilmelerinin en etkin yolunu web sitelerinin ve buna bağlı mobil aplikasyonlarının olması gerektiğini ve bunun pazarlama için gerekli bir araç olduğu belirtti. Panelde katılımcılara, yeni dönem e-ihracat, dijital pazarlama, uluslararası ihracat talep arttırma operasyonları, Google teknoloji trendleri ve pazarlamadaki değişimler konuları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Kaynak: iha