İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı tarafından organize edilen ’Ben Erkek Olsaydım’ çalıştayı Eskişehir’de gerçekleştirildi.

Etkinliğe Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden Ayla Aydemir, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Koruma Bölümü’nden Zekeriya Acar’ın yanı sıra çok sayıda ilgili katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Komite Başkanı Gülseren Şenyüzlü, destek veren herkese teşekkür etti. Şenyüzlü, "Eğitimi, aile ve kültürel yapısı nasıl olursa olsun, birçok kadının bilinçaltında ataerkil toplum yapısının getirdiği ’Ben kadınım, bunu yapamam’ yargısı bulunmaktadır. Bu çalışma, bu yargıyı biraz olsun kırmayı ve kadınların kendilerine koydukları sınır ve önyargıları yok etmeyi amaçlamaktadır. Çalışmanın amaçlarından birisi de; Eskişehir’de yaşayan girişimci, emekçi, sığınmacı-mülteci işveren, kamuda ve özel sektörde çalışan, meslek sahibi kadınların, yani anlayacağınız bütün kadınların gündelik hayatlarında, kadın oldukları için toplum tarafından kendilerine dayatılan sınırların, baskıların, normların kaldırılmasını sağlamak ve kamuoyunda buna yönelik farkındalık oluşturmaktır. Kadınlar tarafından yazılan ’Ben Erkek Olsaydım’ başlıklı mektuplar; daha sonra toplanıp, kitap haline getirilip, kamu kuruluşlarına ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne verilecektir" dedi.
Kaynak: iha